Het beeld van Kobe Bryant
NOS Sport

Lakers gaan spelfouten op onlangs onthuld standbeeld Bryant corrigeren

Basketbalclub Los Angeles Lakers gaat een aantal storende fouten op de sokkel van het standbeeld van basketbalgrootheid Kobe Bryant corrigeren. Op het bronzen beeld staan onder meer de namen van twee voormalige NBA-spelers verkeerd gespeld.

Het eerbetoon aan de in januari 2020 bij een helikopterongeluk omgekomen Bryant werd vorige maand onthuld. Het beeld, dat dagelijks veel bezoekers trekt, heeft een plek gekregen voor het stadion van de Lakers.

Fouten

Nu het er een maand staat, blijken er diverse fouten in de teksten te zijn geslopen. Zo zijn de namen van Von Wafer en Jose Calderon verkeerd geschreven. In plaats van Calderon staat er Calderson en Von is Vom geworden.

Beide spelers waren actief in de wedstrijd op 22 januari 2006 waarin Bryant 81 punten scoorde, de een-na-hoogste persoonlijke score ooit in een NBA-duel. Wafer bij de Lakers, Calderon bij tegenstander Toronto.

Ook de uitdrukking 'Coach's Decision' (beslissing van de coach) is verkeerd gespeld - decicion in plaats van decision - en verder staan er nog een paar kleine fouten op de sokkel, waar het palmares van Bryant uitvoerig wordt beschreven.

Verklaring Lakers

In een maandag uitgegeven verklaring laten de Lakers weten "zich al een paar weken bewust te zijn van de fouten en alles in het werk te zullen stellen dit zo snel mogelijk te corrigeren".

Bryant speelde zijn hele twintigjarige carrière voor de NBA-club uit Los Angeles. De achttienvoudig All Star won met de Lakers vijf NBA-titels en werd eenmaal tot meest waardevolle speler gekozen. Hij staat vierde op de topscorerslijst aller tijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl