Het shirt van Bryant
NOS Sport

MVP-shirt overleden basketballegende Bryant geveild voor 5,4 miljoen euro

Een shirt van de in 2020 verongelukte basketballegende Kobe Bryant heeft 5,8 miljoen dollar, zo'n 5,4 miljoen euro, opgebracht bij een veiling door Sotheby's in New York.

Het betrof een tenue van de Los Angeles Lakers uit het seizoen 2007/2008, dat in totaal 25 keer door Bryant werd gedragen. Het was het enige seizoen waarin hij tot MVP (meest waardevolle speler) van de NBA werd uitgeroepen. De Lakers reikten in dat seizoen tot de NBA Finals, waarin van Boston Celtics verloren werd.

De koper wenst anoniem te blijven.

Het tricot van Bryant is het op twee na duurste sportshirt aller tijden. In mei vorig jaar werd een shirt van de eveneens overleden Maradona voor liefst 9,3 miljoen dollar (8,7 miljoen euro) verkocht. De Argentijn droeg dat tijdens het gewonnen WK voetbal van 1986.

In september ging een tenue van basketballer Michael Jordan uit 1998 onder de hamer voor 10,1 miljoen dollar (9,4 miljoen euro).

Bryant overleed op 26 januari 2020 bij een helikopterongeluk, net als zijn 13-jarige dochter en zeven anderen. Tijdens zijn actieve carrière won Bryant onder meer vijf NBA-titels en twee olympische gouden medailles. Hij werd achttien keer gekozen voor het All Star-team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl