Blijdschap bij Donovan Mitchell
NOS Sport

Basketballer Mitchell maakt 71 punten; hoogste score in NBA sinds 2006

Donovan Mitchell van Cleveland Cavaliers heeft in de NBA-wedstrijd tegen Chicago Bulls één van de hoogste scores uit de geschiedenis van de Amerikaanse basketbalcompetitie behaald. Met 71 punten had hij de hoogste score sinds 2006, toen Kobe Bryant verantwoordelijk was voor 81 punten.

De 26-jarige Amerikaan kreeg wel meer tijd dan gebruikelijk voor zijn persoonlijke monsterscore. Na de reguliere speeltijd was het 130-130, waarna de Cavaliers met 145-134 de winst naar zich toe trokken. In de extra tijd maakte Mitchell nog 13 extra punten.

"Ik ben sprakeloos", zei Mitchell na de wedstrijd. "Vooral omdat ik dit deed toen we terugkwamen en wonnen. Het gaat vooral om hoe we wonnen. Het is te gek."

Donovan Mitchell werd in de kleedkamer door zijn ploeggenoten gehuldigd na zijn 71 punten:

De recordscore in een NBA-wedstrijd stamt al uit 1962. Toen maakte Wilt Chamberlain maar liefst 100 punten voor Philadelphia Warriors tegen New York Knicks.

Chamberlain was in de jaren zestig sowieso lekker op dreef in de NBA. In de top-10 van hoogste scores in één wedstrijd komt zijn naam maar liefst vijf keer voor.

"Het maakt je nederig om in de recordboeken te komen met gasten als Wilt", zei Mitchell. "Ik voel me gezegend dat ik in het gezelschap van deze grootheden kan verkeren."

Volgens Cleveland-coach J.B. Bickerstaff maakte Mitchell bij elke aanval het verschil. "We zijn vanavond getrakteerd op een van de grootste prestaties in de geschiedenis van deze sport."

Vreugde bij basketballer Donovan Mitchell en zijn ploeggenoten

Op vraag of hij ooit in een lagere competitie in de buurt van deze score is gekomen, antwoordde Mitchell dat hem dat alleen in een videogame is gelukt. "Bij NBA2K had ik volgens mij ooit zo'n wedstrijd, maar toen schoot ik niet zo efficiënt. Ook verloor ik toen de wedstrijd dus dit voelde stukken beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl