Stefan Boermans
NOS Sport

Kippenvel bij beachvolleyballers na stunt in Doha: 'Betekent echt heel veel'

"De olympisch en wereldkampioenen verslaan en de finale zó overtuigend winnen..." Beachvolleyballer Stefan Boermans krijgt twee dagen nadat hij samen met Yorick de Groot het Elite 16-toernooi van Doha heeft gewonnen, nog steeds kippenvel als hij erover praat.

"Dit betekent echt heel veel", vertelt de 29-jarige Boermans. "Dit is de bevestiging van het harde werk dat we erin hebben gestopt."

Boermans en De Groot hebben de afgelopen seizoenen namelijk te maken gehad met flink wat blessureleed. Eerst lag de Groot er elf maanden uit met een hernia en vorige zomer kon Boermans vijf maanden niet spelen vanwege een rugblessure.

Boermans: "De blessures die we helaas hebben moeten meemaken, hebben ons ook weer sterker gemaakt en ons als team dichter bij elkaar gebracht. We kennen elkaar beter en beter, we weten van elkaar wat we nodig hebben in het veld en wat juist niet. Dat resulteert nu in mooie dingen."

Boermans: 'De finale zó overtuigend winnen, krijg er weer kippenvel van'

Het kwam voor het Nederlandse duo allemaal bij elkaar op het toernooi in Doha. Tot twee keer toe werden de Noorse olympisch kampioenen en wereldkampioen van 2022 Anders Mol en Christian Sørum verslagen.

En in de finale overrompelden Boermans en De Groot de nummers twee van de wereld David Ahman en Jonathan Hellvig. De Zweden konden daardoor niet hun type spel spelen, waarbij vaak de tweede bal al direct over het net wordt geslagen. "Wij hadden daar nu een antwoord op."

Belangrijk voor olympische kwalificatie

Boermans en De Groot hebben in Doha laten zien van iedereen te kunnen winnen en dat is belangrijk in aanloop naar de Spelen van Parijs, vertelt Boermans.

"We zijn natuurlijk aan een olympisch seizoen bezig, dus we moeten goede resultaten halen om ons te kwalificeren voor Parijs." En dan zijn de 1.200 punten die ze bijgeschreven krijgen op de olympische ranking heel erg welkom.

Maar gekwalificeerd zijn ze nog niet. Daarvoor moet een koppel namelijk twaalf toernooien hebben gespeeld en mede vanwege de blessures zitten Boermans en De Groot daar nog niet aan. Ze moeten nog minimaal vier toernooien spelen.

"Gelukkig komen er nog genoeg toernooien aan die we kunnen spelen, maar we moeten natuurlijk wel fit blijven. Maar als we zo doorgaan als nu, is het heel realistisch dat we Parijs halen."

En als ze zich dan kwalificeren voor de Spelen, is de grootste droom van Boermans vervuld. "Maar dan sta je straks op de Spelen en neem je natuurlijk geen genoegen met alleen deelname. Dan ga je ook voor de medailles."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl