NOS SportAangepast

Verstappen zegt geen vertrekwens te hebben, Russell wil hem wel bij Mercedes

  • Louis Dekker

    verslaggever Formule 1

  • Louis Dekker

    verslaggever Formule 1

Rijdt Max Verstappen komend seizoen rond in de turquoise accenten van Mercedes? Het huidige seizoen is pas net onderweg, maar de geruchten houden de Formule 1-wereld bezig sinds diverse media berichtten over een mogelijke vertrekclausule in het Red Bull-contract van de Nederlander.

Verstappen zelf laat bij een persmoment in aanloop naar de grand prix van Saudi-Arabië - die dit weekend wordt verreden - weten daar niet mee bezig te zijn.

"In principe blijf ik. Dat is de intentie en daarom heb ik voor zo'n lange tijd getekend, maar je weet nooit wat er gebeurt. Niet alles is te voorspellen."

Voorbehoud

Verstappen maakt dus een voorbehoud. "Natuurlijk hangt het samen met de prestaties. Kan het team mij een goede auto geven? In 2026, met het nieuwe reglement, kan dat gaan spelen."

"Elke coureur is wat mij betreft welkom", reageert Mercedes-rijder George Russell. "Ik wil altijd tegen de beste teamgenoot racen. Ik denk dat ik me met elke coureur kan meten en elke teamgenoot kan verslaan."

Beste coureur

Russell ziet Lewis Hamilton na dit seizoen vertrekken naar Ferrari en dus komt er een plekje vrij bij de renstal. "Max is nu de beste coureur. Elk team dat hem kan vastleggen, zal dat doen of er in ieder geval voor openstaan."

"De vraag is meer: wil Max dat? En wat wil Red Bull Racing? Wat is daar überhaupt aan de hand?", vraagt de 26-jarige Brit zich hardop af.

De speculaties zijn het gevolg van de controverse rondom Christian Horner. Tegen de 50-jarige teambaas van Red Bull liggen beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, maar de Engelsman werd na een intern onderzoek vrijgepleit.

George Russell tijdens de persconferentie in aanloop naar de GP van Saudi-Arabië

Desondanks houdt de onrust aan. Red Bull valt uit elkaar, vertelde Jos Verstappen, de vader van drievoudig wereldkampioen Max, afgelopen zondag na de winst van zijn zoon in de openingsrace in Bahrein. Weinig aan de hand, counterde de top van de renstal.

"In deze sport moet het eigenlijk om racen gaan", zegt Russell. "Het is heel vervelend dat de Formule 1 nu op een andere manier in de schijnwerpers staat. Het moet allemaal een stuk transparanter, zodat we zulke kwesties beter kunnen beoordelen."

Aflopende contracten

Jos Verstappen werd in Bahrein gespot aan de zijde van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Een teken aan de wand? "Er is voor Max geen reden om Red Bull op korte termijn te verlaten, maar we zullen zien wat er gebeurt", verklaart Wolff tegenover Sky News.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl