Steven Berghuis
NOS Voetbal

Van 't Schip rekent niet op Berghuis tegen Aston Villa: 'Lastige blessure'

Ajax kan tegen Aston Villa nog altijd niet beschikken over Steven Bergwijn en ook het meedoen van Steven Berghuis lijkt uitgesloten. Het tweetal kampt met een blessure en het eerste Conference League-duel met de Engelsen, morgenavond in Amsterdam (aftrap 18.45 uur), komt te vroeg.

John van 't Schip wil door de naam van Berghuis nog niet definitief een streep zetten, maar beseft dat het een moeilijk verhaal wordt. "Berghuis heeft een lastige blessure aan de binnenband van zijn knie. Het is afwachten, ik ga ervan uit dat hij donderdag niet redt", zei de trainer vandaag op een persconferentie.

Van 't Schip hoopt zijn aanvoerder Bergwijn, die last heeft van een hamstringblessure, bij een positief scenario volgende week weer te verwelkomen. "Komende zondag tegen Fortuna Sittard is hij er nog niet bij."

Verdedigend concept

De trainer kijkt uit naar de krachtmeting met Aston Villa, de huidige nummer vier van de Premier League. Hij sluit niet uit dat hij Ajax weer met een verdedigend concept het veld instuurt.

Ajax begon afgelopen zondag in het gewonnen competitieduel met FC Utrecht in een 5-4-1-formatie. "We willen niet te veel weggeven en voortborduren op waarmee we bezig zijn."

Middenvelder Jordan Henderson, die op de persconferentie naast Van 't Schip had plaatsgenomen, zegt veel waardering te hebben voor het voetbal van Aston Villa en met name voor trainer Unai Emery.

"Ik ben fan van hem", aldus Henderson. "Aston Villa is een heel goed team, misschien zijn ze wel een van de beste teams in Europa dit seizoen."

"We zullen compact moeten spelen en weinig kansen moeten weggeven. Het wordt een test voor ons, maar we kijken ernaar uit om ons met de beste spelers van Europa te meten."

Van 't Schip zag dat Aston Villa, dat zich als groepswinnaar direct voor de achtste finales heeft geplaatst, op verschillende manieren kan voetballen. "Het is heel degelijk hoe ze spelen. Ze kunnen op balbezit spelen, maar als een tegenstander drukzet, kunnen ze ook de lange bal spelen."

'Let op Watkins'

Henderson speelde in zijn loopbaan 22 keer tegen Aston Villa en kent de ploeg uit Birmingham goed. De Engelsman zegt met name op zijn hoede te zijn voor spits Ollie Watkins, die dit seizoen al zestien keer scoorde in de Premier League.

"Ollie is een buitengewone speler die alles heeft. Hij is sterk, maar ook gevaarlijk in de diepte. Hij werkt hard en is een echte professional."

Ollie Watkins

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl