NOS Voetbal

Chelsea-ster Kerr voor rechtbank vanwege vermeende racistische uitlatingen

Tegen Chelsea-voetbalster en Australisch international Sam Kerr is een rechtszaak aangespannen omdat ze zich racistisch zou hebben uitgelaten tegenover een politieagent in Londen. Kerr zegt onschuldig te zijn.

Het incident vond ruim een jaar geleden plaats, maar komt nu pas naar buiten. De Australische voetbalbond reageerde vanmorgen verrast: "Wij hebben dit nieuws ook pas net gehoord."

De 30-jarige Kerr - sterspeelster bij Chelsea, dat tegenstander is van Ajax in de kwartfinales van de Champions League - verscheen maandag via een videoverbinding voor een Londense rechtbank. De zaak zou gaan om een klacht naar aanleiding van een taxirit, aldus een woordvoerder van de Londense politie.

Kerr, die de dag ervoor nog een hattrick had gemaakt tegen Liverpool, zou racistische en beledigende taal hebben gebruikt tegen een agent in Twickenham, die op de taxirit-melding afkwam.

Het proces tegen Kerr, die zelf Indiase roots heeft, zal volgend jaar februari starten. Op racistische bejegening staat in Engeland een maximumstraf van twee jaar. Chelsea heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

'Ernstige aantuigingen'

Het vermeende incident vond plaats op 30 januari 2023, maar de Australische bond kent nog niet alle details. "We moeten eerst goed weten wat er is voorgevallen. De beschuldigingen die er liggen, zijn serieus. Het gaat over racisme. Er is geen plek voor racisme in onze sport", aldus de bondsvoorzitter van Australië, James Johnson.

Ook benadrukte hij dat Kerr rechten heeft. "Ze zegt onschuldig te zijn. Dat moeten we respecteren."

Voorzitter Australische bond over zaak-Kerr: 'Zijn serieuze beschuldigingen'

Naast de bond zegt ook de Australische bondscoach, Tony Gustavsson, te zijn overvallen door het nieuws over Kerr. Hij zei dat het te vroeg is om te zeggen wat de rechtszaak betekent voor Kerrs aanvoerderschap bij het Australische team.

Knieblessure

Kerr is herstellende van een zware kruisbandblessure, die ze begin dit jaar opliep tijdens een trainingskamp in Marokko van haar club Chelsea. De Australische aanvalster is naar verwachting vele maanden uit de roulatie.

Met Chelsea werd Kerr de afgelopen vier jaar kampioen in de Engelse competitie. Ze speelde 128 duels voor de Londense club en maakte maar liefst 99 doelpunten. Daarnaast won ze drie keer de FA Cup en tweemaal de League Cup. Ook dit seizoen is de Londense ploeg koploper in Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl