NOS Voetbal

Arsenal laat niets heel van hekkensluiter Sheffield United: 6-0

Arsenal heeft zijn plicht in de Premier League vervuld door overtuigend te winnen op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United. Wederom met ruime cijfers: 0-6. Voor rust rekende het team van Mikel Arteta al genadeloos af met de thuisploeg door vijf keer te scoren.

Het is de derde keer op rij dat de Londenaren vijf doelpunten of meer maken in een uitwedstrijd in de competitie. Bij West Ham United werd het 0-6 en uit bij Burnley 0-5. Bij Sheffield United is het precies andersom. Die club heeft nu drie thuiswedstrijden op rij vijf goals of meer geïncasseerd.

Met de drie punten in de tas blijft Arsenal op de derde plek staan, vlak achter Manchester City en koploper Liverpool.

Aanvoerder Martin Ødegaard opende al na vijf minuten de score. De Noor stond op de juiste plek na een prachtig combinatie over links, waar vier spelers bij waren betrokken.

Geen genade

Niet veel later ging Bukayako Saka op avontuur over de rechtervleugel. Op de achterlijn gaf de vleugelspeler een scherpe voorzet die ongelukkig in het eigen doel werd verwerkt door Jayden Bogle voor de 0-2.

Een doelpuntenfestijn leek in de maak, want al snel lag de bal opnieuw in het net. Ødegaard stuurde Gabriel Martinelli weg, die de bal terugkreeg na een een-tweetje en via een verdediger de keeper kansloos achterliet: 0-3.

De Braziliaan had meteen de smaak te pakken. Nog voor het eerste half uur om was, kon de behendige aanvaller ook de Duits international Kai Havertz bedienen voor de vierde treffer van de avond.

Sheffield had geen antwoord op de druk van de Gunners en leek rijp voor de slachtbank. Arsenal kende geen genade en Declan Rice kon zelfs voor de rust de 0-5 in volledige vrijheid binnenschieten.

Gas terug na rust

Met het rustsignaal werd Sheffield even uit zijn lijden verlost, maar verdediger Ben White wilde na de pauze ook een doelpunt op zijn naam bijschrijven en drong mee naar voren.

Havertz manoeuvreerde de bal vervolgens knap langs de defensie en legde de bal af aan White, die meteen uithaalde voor de 0-6. Hierna nam Arsenal, tot opluchting van Sheffield, eindelijk wat gas terug en het verschil bleef zes doelpunten.

Met zijn goal zorgde Havertz voor een mijlpaal. Zijn treffer was het 150.000ste doelpunt op het hoogste niveau in Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl