De Nijmgeese Vierdaagse van 2023
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Nijmeegse Vierdaagse nooit eerder zo snel uitverkocht

Slechts drie kwartier duurde het voordat de 106de editie van de Nijmeegse Vierdaagse vanochtend was uitverkocht. Vorig jaar was al een record: toen waren de 47.000 startbewijzen na dertig uur vergeven. Dat record is nu dus ruimschoots gebroken.

Deelnemers die al eens een Vierdaagse uitliepen en jongeren geboren tussen 2006 en 2012 konden al eerder een kaartje bemachtigen. Daardoor werden al zo'n 39.000 startbewijzen vergeven, meer dan ooit. De overige 8000 kaarten waren voor nieuwe geïnteresseerden.

De verkoop van die startbewijzen begon om 10.00 uur. Op het hoogtepunt stonden 21.000 potentiële deelnemers in de wachtrij, laat de organisatie weten. Marsleider Henny Sackers is trots op de Vierdaagse-fans. "Het succes van 2023 heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groeiende populariteit van ons wandelevenement."

Overdragen

Dit jaar kunnen wandelaars voor het eerst hun startbewijs overdagen aan iemand anders, schrijft Omroep Gelderland. Dat moet een einde maken aan de klachten over wandelaars die op de eerste dag van de Vierdaagse niet aan de start verschijnen. Vorig jaar waren dat er bijna 2500.

Een startbewijs overdragen kan vanaf volgende week maandag tot en met 31 mei en kan alleen via de website van de Vierdaagse. De wandeltocht begint 16 juli.

Advertentie via Ster.nl