Dybala was de grote man bij Roma

Eigen doelpunt Huijsen deert AS Roma niet dankzij hattrick Dybala

AS Roma heeft zich steviger op de zesde plek van de Serie A genesteld door een 3-2 thuisoverwinning op Torino. Dankzij een hattrick van Paulo Dybala kwam de thuisploeg met 3-1 voor. Omdat invaller Dean Huijsen kort voor tijd een eigen doelpunt maakte, werd het nog spannend.

Rick Karsdorp was afwezig bij Roma door een spierblessure. Bij Torino is Perr Schuurs al langer afwezig.

De eerste helft werd na veertig minuten spelen opengebroken. Toen kreeg AS Roma een strafschop na een ongelukkige overtreding van Saba Sazonov op Sardar Azmoun. En zoals ze ook bij Feyenoord weten betekent een strafschop vaak een treffer bij de Romeinse ploeg. Ook nu: Dybala stuurde de doelman de verkeerde kant op en tekende zo de 1-0 aan.

Niet lang na die strafschop maakte Torino weer gelijk. Een voorzet van Raoul Bellanova werd door Duván Zapata in de verre hoek binnengekopt.

Dybala op stoom

Na rust ging Roma op zoek naar doelpunt. Na 57 minuten was er opnieuw de voorsprong. Het was wederom Dybala, maar ditmaal niet van elf, maar van ongeveer dertig meter. Zijn schot verraste doelman Vanja Milinkovic-Savic en ging tegen de touwen: 2-1.

Na 68 minuten was de Dybala-show compleet. Na een mooie combinatie met invaller Romelu Lukaku werkte de Argentijn af in de verre hoek en tekende zo voor zijn hattrick.

Het leek gespeeld, maar twee minuten voor tijd kwam Torino op 3-2. Dean Huijsen werkte een voorzet van Bellanova achter zijn eigen doelman. Daarna kwam de ploeg van Daniele De Rossi niet meer in de problemen.

Michael Kayode viert zijn treffer

Stadgenoot Lazio Roma verloor wel. Fiorentina was in eigen huis met 2-1 te sterk voor de lichtblauwe formatie uit Rome. Door deze overwinning wipt Fiorentina over Lazio heen op de ranglijst naar de zevende plek.

Luis Alberto had Lazio nog wel op voorsprong gebracht, maar in de tweede helft zorgden Michael Kayode en Giacomo Bonaventura voor een ommekeer voor de ploeg uit Florence. Tussen die twee treffers door miste Nicolás González nog een strafschop voor Fiorentina.