NOS Wielrennen

Van Aert wint Kuurne-Brussel-Kuurne, dubbelslag Visma in Vlaams openingsweekend

Van Aert wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Ook de tweede slag bij het traditionele openingsweekend van het Vlaamse wielervoorjaar is voor Team Visma - Lease a Bike. Na de verrassende zege van Jan Tratnik zaterdagmiddag in Omloop Het Nieuwsblad ging de winst in Kuurne-Brussel-Kuurne vandaag naar Wout van Aert.

De 29-jarige Belg was na 196,4 kilometer medevluchters Oier Lazkano (Movistar) en Tim Wellens (UAE Team Emirates) te snel af in de straten van Kuurne. Het is voor Van Aert zijn eerste zege in de Belgische semi-klassieker. Vorig jaar won zijn ploeggenoot Tiesj Benoot.

Visma - Lease a Bike trok, net als een dag eerder in de Omloop, het peloton al snel uiteen op de Vlaamse en Waalse heuvels. Met nog 87 kilometer te gaan, versnelde Van Aert op de Mont Saint-Laurent en konden van een groep van 20 alleen Spaans kampioen Lazkano, Wellens en de Nieuw-Zeelander Laurence Pithie volgen.

Wout van Aert, Tim Wellens en Oier Lazkano

Laatstgenoemde haakte op de Côte de Trieu, de twaalfde van de in totaal dertien hellingen, af. Na de Kluisberg, de laatste helling, was er nog 60 kilometer te gaan, met alleen nog een paar kasseistroken.

Eerste deelname, eerste winst

Het draaide goed rond bij de koplopers en bij de achtervolgende groep controleerden Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson en Christophe Laporte namens Visma. Een tegenaanval van de Sloveen Matej Mohoric (Bahrain Victorious) slaagde mede daardoor niet.

In de finale liet Van Aert zich niet verrassen toen Wellens demarreerde en ook een aanval van Lazkano pareerde hij probleemloos. Zo pakte Van Aert bij zijn eerste deelname aan Kuurne-Brussel-Kuurne gelijk de winst. Zaterdag werd hij al derde in de Omloop.

Wellens werd in Kuurne tweede, Lazkano derde. Van Aerts Franse ploeggenoot Laporte won de sprint van de achtervolgende groep en de Nederlander Nils Eekhoff (Team dsm-firmenich PostNL) werd vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl