NOS Voetbal

Golfer Van Driel wint op Europese tour, slechts vier Nederlanders gingen hem voor

Darius van Driel heeft voor het eerst een toernooi op de Europese tour weten te winnen. De 34-jarige golfer was de beste op het Kenia Open en verdiende met zijn zege zo'n 392.000 euro. Van Driel ging na elke van vier ronden aan kop in Nairobi.

"Ik had nooit gedacht dat het zo hard zou binnenkomen", zei Van Driel, vechtend tegen de tranen tijdens een interview met de wedstrijdorganisatie.

"Dit is een droom die uitkomt. Ik kon mijn emoties lang in bedwang houden, maar bij de laatste put merkte ik: alles komt eruit."

Vijfde Nederlander

Van Driel is na Rolf Muntz, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Joost Luiten de vijfde Nederlander die een toernooi op de Europese tour wint.

Van Driel behoorde op zijn 111de toernooi op de Europese tour halverwege zijn vierde ronde tot een kopgroep van vier, maar met een prachtige lange put voor een eagle (twee slagen onder par) op de tiende hole sloeg hij een gat.

Ook in het vervolg bleef hij goed putten en met -14 hield hij Joe Dean en Nacho Elvira uiteindelijk twee slagen achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl