Tiger Woods in actie in Los Angeles
NOS Sport

Woods haakt ziek af bij rentree op PGA Tour, Spieth gediskwalificeerd

De rentree van Tiger Woods op PGA Tour is uitgelopen op een sof. De 48-jarige Amerikaan moest zich door ziekte op dag twee terugtrekken van het Genesis Invitational in Los Angeles. Die wedstrijd, die hij mede organiseert, is onderdeel van de PGA Tour.

Woods maakte na tien maanden zijn rentree op de PGA Tour, nadat hij vorig jaar in april met pijn aan zijn enkel was afgehaakt. De vijftienvoudig majorwinnaar moest een enkeloperatie ondergaan.

Die ingreep was nodig, omdat hij nog steeds problemen heeft met zijn rechterbeen, dat werd verbrijzeld bij een zwaar auto-ongeluk in 2021.

Woods in actie in Los Angeles

In november vorig jaar speelde Woods al wel een wedstrijd op de Hero World Challenge, maar die wedstrijd is geen onderdeel van de PGA Tour. Toen gaf de Amerikaan aan dat hij nog altijd fysiek ongemak kent en maximaal één wedstrijd per maand zou kunnen spelen.

Gediskwalificeerd

Woods kende geen goede eerste dag in Los Angeles. Met +2 stond hij in de achterhoede. Patrick Cantlay staat aan kop.

Opvallend was dat Jordan Spieth werd gediskwalificeerd. Hij ondertekende een foutieve score. Spieth had voor hole vier, vier slagen nodig, maar op de kaart stond een drie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl