Tiger Woods
NOS Sport

Wisselvallige rentree Woods op eigen golftoernooi: 'Fouten die ik normaal niet maak'

De rentree op de golfbaan van Tiger Woods is vannacht wisselvallig verlopen.

Op de eerste dag van het door hem georganiseerde Hero World Challenge noteerde de Amerikaanse golfgrootheid een score van drie slagen boven het baangemiddelde. Daarmee staat Woods op de achttiende plaats in een veld van twintig deelnemers.

Na negen van de achttien holes op de Albany Golf Club, gelegen op de Bahama's, liep Woods nog op par (het baangemiddelde). Woods zette twee birdies tegenover twee bogeys. De tweede helft verliep moeizamer. Op hole tien putte Woods nog een mooie bal, maar op hole vijftien sloeg hij een double bogey, waardoor hij in een klap twee slagen verloor.

Fysiek oké

"Ik weet nu wat ik mentaal beter moet doen", zei Woods na afloop. "Fysiek wist ik dat ik oké zou zijn. Mentaal was ik erg roestig en maakte ik een hoop fouten die ik normaal niet maak."

Wisselvallige comeback Woods: 'Fysiek oké, maar mentaal nog roestig

Twee jaar geleden raakte Woods zwaargewond bij een auto-ongeluk. De vijftienvoudig majorwinnaar kwam terug, maar moest begin dit jaar wederom onder het mes omdat hij nog steeds last van zijn enkel had.

De laatste zege van Woods op de PGA Tour dateert van oktober 2019, toen hij het Zozo Championship in Japan wist te winnen. Een half jaar eerder won hij voor de vijfde keer de Masters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl