Woods
NOS Sport

Woods 'roestig', maar klaar voor rentree: 'Stop pas als ik niet meer kan winnen'

Tiger Woods keert donderdag terug op de golfbaan. De 47-jarige Amerikaan viel zeven maanden geleden geblesseerd uit, ging onder het mes, en is nu weer klaar voor zijn rentree. Althans: "Mijn spel is wat roestig", bekent Woods, die zal spelen op de door hem georganiseerde Hero Wold Challenge op de Bahama's.

"Het moeilijkst waren de eerste maanden na de ingreep, waarin ik helemaal niets mocht doen", blikt Woods terug op zijn herstel na de enkeloperatie. De ingreep was nodig, omdat hij nog steeds problemen heeft met zijn rechterbeen dat werd verbrijzeld bij een zwaar auto-ongeluk in 2021.

Golfer Woods maakt rentree na enkeloperatie: 'Mijn spel is wat roestig'

"Ik heb geen pijn meer in mijn enkel, de operatie was een succes. Ik kijk ernaar uit om weer te spelen en ben vooral ook echt benieuwd waar ik sta." Die vraag houdt ook zijn volgers en golfliefhebbers bezig. Hoe goed is de winnaar van vijftien majors nog?

Een toernooi per maand

Woods ging als caddie mee met zijn zoon Charlie, achttien holes lopen bleek nog een uitdaging. "Ik heb wel veel ballen geslagen om Charlie voor te bereiden op zijn toernooi. Na afloop dacht ik: 'waarschijnlijk kan ik het nog'. Het is lang geleden dat ik met een scorekaart in mijn zak heb gespeeld. Ik ben net zo nieuwsgierig als iedereen hoe het zal gaan."

Na zijn rentree op zijn eigen golffeestje op de Bahama's gaat Woods zich voorbereiden op volgend jaar. "Ik denk en hoop dat ik in staat ben om één toernooi per maand te spelen. Ik denk dat dat een realistisch doel is. De grote toernooien vinden ongeveer eens in de maand plaats, dus dat is mooi."

'Spelen om te willen winnen'

Mee blijven doen lijkt zijn grootste doel. Het is wat Woods zo gemist heeft in het merendeel van de afgelopen jaren. "Ik hou ervan om wedstrijden te spelen, ik ben gek op het spelen überhaupt. Ik mis het om hier te zijn samen met de jongens. De hele sfeer, het elkaar dollen, maar vooral het spelen om te willen winnen."

Woods tijdens zijn laatste wedstrijd in april.

"Wanneer mijn afscheid daar is, weet ik nog niet. Maar zolang ik het gevoel heb dat ik kan winnen, zie je mij niet vertrekken."

Op de Hero World Challenge, die vooral bedoeld is om geld voor zijn liefdadigheidsinstelling in te zamelen, spelen naast Woods ook onder meer Justin Rose, Scottie Scheffler, Matt Fitzpatrick en de winnaar van vorig jaar Viktor Hovland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl