NOS SchaatsenAangepast

Worstelende Bosker meldt zich dag na openhartig interview af voor slot NK allround

Schaatser Marcel Bosker gaat niet meer van start op de slotdag van de NK allround in Heerenveen. De tweevoudig nationaal kampioen heeft zich afgemeld voor de 1.500 meter.

De afmelding van Bosker kwam niet uit de lucht vallen. Zaterdag vertelde hij voor de NOS-camera dat hij worstelt met mentale problemen. "Woensdag zat ik nog jankend thuis en wilde ik niet rijden", zei hij. En vervolgens: "Vandaag zit ik mentaal goed in elkaar, maar ik weet niet hoe het morgen gaat."

Bosker lucht zijn hart na 500 meter: 'Al een tijdje mentale problemen'

Desondanks begon de 27-jarige schaatser goed aan de nationale kampioenschappen. Hij was op de 500 meter de snelste allroundspecialist en stond na de 5.000 meter tweede achter klassementsleider Chris Huizinga.

De ploeg van Bosker, Reggeborgh, wilde niet verder ingaan op de afmelding.

"De afgelopen weken waren lastig voor hem. Dat wisten wij. We waren wel verrast hoe open en eerlijk hij er gisteren over was. Maar hij had het gevoel dat hij zich moest uiten. Wij steunen hem uiteraard en zullen de komende tijd kijken wat er voor hem nodig is", reageerde zijn coach Robin Derks.

Geen WK allround

Bosker kan door zijn afmelding ook geen aanspraak meer maken op een startbewijs voor de WK allround. Hij had na de eerste dag nog alle kans om dat ticket te veroveren, want de eerste twee schaatsers van de NK plaatsen zich voor de wereldkampioenschappen.

De NK allround gaan om 11.05 uur verder met de 1.500 meters voor vrouwen en mannen. Daarna volgen de afsluitende 5.000 en 10.000 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl