NOS VoetbalAangepast

Eclatante zege PSV bij PEC (1-7), De Jong nieuwe topscorer eredivisie

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - PSV

Met het zware duel met Borussia Dortmund in de Champions League (1-1) net achter de rug kon PSV een zwaar avondje verwachten op bezoek bij PEC Zwolle in de eredivisie. Niets was minder waar.

Met speels gemak heeft de ongeslagen koploper een ruime zege geboekt: 1-7.

"We zitten al ver in het seizoen en je moet het iedere keer maar weer laten zien", was coach Peter Bosz na afloop lovend over zijn team. "Ik vond ons vandaag echt heel erg goed."

Bosz sprak met Babadi: 'Hij kwam naar mij toe'

Bij afwezigheid van de geblesseerde Ismael Saibari gunde Bosz de 18-jarige Isaac Babadi zijn eerste basisplaats sinds augustus. Het talent, dat in de belangstelling staat van Feyenoord en zijn aflopende contract bij PSV nog niet heeft verlengd, opende bijna de score.

Na afloop erkende Bosz dat hij afgelopen week met Babadi over diens situatie had gesproken. "Hij kwam naar mij toe", zei de coach. "Daar was ik blij om. Wat is besproken, blijft tussen mij en de speler."

Kijk hieronder naar wat Peter Bosz na afloop zei over Babadi en de wedstrijd tegen PEC:

Na een prachtige pass van Joey Veerman kwam de bal bij Jordan Teze, die alleen nog maar breed hoefde te leggen op de inlopende Babadi. Teze bleek echter buitenspel te hebben gestaan en de goal werd afgekeurd.

Daarmee kwam de openingsgoal niet op naam van Bababi maar op naam van Johan Bakayoko. De Belg kopte een afgemeten voorzet van Sergiño Dest hard binnen. Na een corner van Veerman maakte Luuk de Jong er even later met een kopbal 0-2 van.

Ondanks het enorme krachtsverschil bleef de schade voor PEC in de eerste helft beperkt. PSV miste meerder kansen en Eliano Reijnders maakte enkele minuten voor rust zelfs de aansluitingstreffer, met dank aan de over de bal duikende PSV-keeper Walter Benitez.

De Jong passeert Pavlidis: 'Trots maar kampioen worden is doel'

In de tweede helft slaagde PSV er wel in het overwicht in grote cijfers uit te drukken. De Jong maakte zijn tweede van de avond na een fout van Younes Namli, Bakayoko maakte op aangeven van De Jong ook zijn tweede en na een strakke voorzet van Hirving Lozano schoot De Jong zijn derde binnen.

Kijk hieronder naar de reacties van Luuk de Jong, PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen en PEC-coach Johnny Jansen:

Met zijn drie goals kwam De Jong op een totaal van 22 eredivisiedoelpunten dit seizoen en daarmee passeerde hij Vangelis Pavlidis van AZ aan kop van de topscorerslijst. Tot een vierde goal van de avond kwam het niet voor De Jong, want de spits werd gelijk vervangen.

"Ik ben trots om nu bovenaan de topscorerslijst te staan, maar mijn doel is kampioen worden", zei De Jong na afloop.

Illustratief voor de tegenstand van PEC schoot Sam Kersten een voorzet van Lozano heel sneu in eigen doel en de vervanger van De Jong, Ricardo Pepi, maakte er 1-7 van en raakte ook nog de paal.

In Studio Voetbal wordt de ontwikkeling van PSV-middenvelder Joey Veerman besproken:

'Joey Veerman beste speler van de eredivisie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl