NOS Wielrennen

Vos geniet extra van winst Omloop na operatie: 'Dit is ontzettend mooi'

Alert, scherp, aanvallen afslaan, zelf op jacht en ook nog eens een sprint van wereldkampioene Lotte Kopecky winnen. De 36-jarige Marianne Vos was de sterkste in Omloop Het Nieuwsblad, dat geldt als opening van het wielerseizoen. En dat terwijl Vos in augustus een zware bekkenslagaderoperatie onderging.

De Brabantse genoot na afloop zeer van haar winst in het Belgische Ninove. "Ik had dit op deze manier niet durven dromen."

Vos, met een grote glimlach: "Dit is ontzettend mooi. Winnen is altijd bijzonder, want het is nooit vanzelfsprekend, maar met deze voorbereiding is het extra mooi. Ik geniet hier wel extra van."

Vos geniet na operatie extra van zege in Omloop: 'Ik had dit niet zo durven dromen'

Vos kon na haar operatie zeker vijf weken niet trainen. Ze besloot daarom het veldritseizoen over te slaan en zich te focussen op het wegseizoen. Ze reed onlangs in Valencia, waar ze twee keer tweede werd. Vandaag kon ze wel haar handen in de lucht gooien, terwijl dat ook eigenlijk geen zekerheid was.

'Niet zo zeker'

De finale van Omloop Het Nieuwsblad was een harde. Er werd veel aangevallen. "Ik wist dus ook telkens niet of ik wel de juiste beslissing maakte. Het kwam uiteindelijk aan op de sprint en ik was niet zo zeker over mijn sprintkunsten na deze finale. En ook Kopecky, die rap is, was er nog bij", analyseerde Vos.

Vos klopt wereldkampioene Kopecky en wint Omloop Het Nieuwsblad

De Brabantse was in de finale de hele tijd heel sterk. Ze ging zelf in de achtervolging op Elisa Longo Borghini en pareerde, met ogenschijnlijk gemak, meerdere aanvallen van wereldkampioene Kopecky. Uiteindelijk was ze ook nog de sterkste van de vier overgebleven vrouwen in de sprint.

"Ik had het op deze manier niet durven dromen. Ik ga hier eerst van genieten en daarna hoop ik deze lijn door te kunnen trekken. Het is mooi om met een goed gevoel hier vandaan te komen, volgende week sta ik hopelijk weer sterk aan de start van Strade Bianche."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl