Een uitgebrande auto na de rellen in Den Haag
NOS Nieuws

Nog twee aanhoudingen voor rellen rond bijeenkomst Eritreeërs Den Haag

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden voor de rellen van zaterdag tussen twee groepen Eritreeërs in Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie. Het zijn een 23-jarige man uit Den Haag en een 48-jarige man uit Utrecht.

De eerste man wordt verdacht van openlijke geweldpleging en opruiing, de andere van opruiing tot geweldpleging.

De 23-jarige man was volgens het OM een paar dagen voor de rellen te zien in een online video. Daarin riep hij samen met anderen op om geweld te gebruiken bij de bijeenkomst van de Eritrese gemeenschap. Eerder werd voor hetzelfde feit een man uit Rotterdam opgepakt. Hij zit nog altijd vast, meldt Omroep West.

Regelmatig tegenover elkaar

Afgelopen zaterdag ontstonden er rellen bij een bijeenkomst van de Eritreeërs in een zalencentrum in Den Haag. Op de bijeenkomst waren regeringsgezinde Eritreeërs samen gekomen. Tegenstanders van het dictatoriale regime zochten de confrontatie. De groepen staan lijnrecht tegenover elkaar, en dat leidt vaker tot geweld.

Relschoppers gooiden met stenen en politievoertuigen en een touringcar werden in brand gestoken. Bij de rellen rond de raakten vijftien agenten gewond. Dertien mannen werden toen aangehouden.

In totaal zijn er inmiddels zestien arrestanten. Twee van zijn weer vrij, maar blijven wel verdacht van openlijke geweldpleging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl