Klant koopt friteuse bij de Blokker
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe koper gezocht voor verlieslijdend Blokker

Winkelketen Blokker staat te koop. Volgens de huidige eigenaren wordt er gezocht naar nieuw geld dat nodig is om het bedrijf erbovenop te helpen en is verkoop van de keten een van de opties.

FD heeft het document ingezien waarin de winkelketen aan potentiële kopers wordt aangeprezen. Ynse Stapert, topman van de huidige eigenaar Mirage Retail Groep, bevestigt de plannen. Volgens hem wordt er ook naar andere opties gekeken. "We doen er alles aan de continuïteit van Blokker veilig te stellen", aldus Stapert.

Blokker lijdt sinds 2014 verlies. Ook afgelopen jaar was er een brutoverlies van 2 miljoen euro. Het nettoverlies is niet bekend, maar pakt waarschijnlijk een stuk hoger uit.

Familie Blokker

Een kleine vijf jaar geleden verkocht de familie Blokker het concern aan de huidige eigenaar Mirage Retail Groep, na het 122 jaar in de familie te hebben gehad.

Er werd van alles geprobeerd om Blokker winstgevend te maken. Winkels werden afgestoten, het personeelsbestand werd verkleind en Blokker kwam met een webshop. Ook werd er ingezet op het eigen merk van Blokker met producten zoals friteuse, maar het lukte de eigenaar dus niet om het tij te keren.

Mirage Retail Group, ook eigenaar van onder meer Intertoys, verkocht eerder al winkelketen Big Bazar en probeerde ook BCC te verkopen. Beide ketens gingen vorig jaar failliet. Ook Blokker in België heeft het niet gered na de verkoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl