Rico Verhoeven
NOS Sport

Geen gevecht op 9 maart, maar Verhoeven en Ben Saddik gaan buiten de ring de strijd aan

Mocht het er ooit nog van komen dat kickboksers Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik tegenover elkaar staan in de ring, dan zijn de spreekwoordelijke messen geslepen.

De Nederlander en Marokkaanse Belg hebben elkaar de voorbije dagen verbaal uitgedaagd. Aanleiding is de discussie tussen Ben Saddik en kickboks-organisatie Glory, waartoe Verhoeven behoort.

Op 9 maart staat in de Gelredome in Arnhem de Glory Grand Prix op het programma, een toernooi met acht zwaargewichten uit de stal van Glory.

Ben Saddik komt niet

Ben Saddik werd aanvankelijk niet voor dat gala gevraagd, maar kreeg alsnog een uitnodiging na het wegvallen van de Algerijns-Franse kickbokser Nordine Mahiedinne. Maar afgelopen zaterdag werd duidelijk dat Ben Saddik toch niet komt.

Kickboksers Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik tijdens hun gevecht in oktober 2021

Volgens Glory heeft de door de vechtsportfans gedroomde tegenstander van Verhoeven zich zelf afgemeld vanwege de korte voorbereidingstijd. Maar Ben Saddik zegt dat het anders zit en Glory niet het hele verhaal vertelt, zonder daar inhoudelijk op in te gaan.

In de bres

Reden voor Verhoeven om voor Glory in de bres te springen. "Voor iedereen weer begint te huilen.. Glory heeft Ben Saddik benaderd, maar hij heeft zelf geweigerd", meldt Verhoeven op sociale media.

"Put your money where your mouth is, or shut the fuck up, als je grote praatjes hebt", voegt de 34-jarige Nederlander er nog aan toe.

In 2016 en 2021 won Verhoeven al eens van Ben Saddik bij een Glory Gala. Voor het gevecht in 2016 spuugde Ben Saddik tijdens de weging in het gezicht van zijn opponent. Sindsdien hebben de twee een hekel aan elkaar.

Kickbokser Rico Verhoeven na afloop van zijn gevecht tegen Jamal Ben Saddik in oktober 2021

Verhoeven zette zijn uitspraak onder een bericht van Glory waarin het gevecht tussen Nabil Khachab en Benjamin Adegbuyi wordt aangekondigd. Adegbuyi, trainingspartner van Verhoeven, is de vervanger van Ben Saddik in het deelnemersveld in Arnhem.

Ben Saddik voelde zich geroepen om op Verhoeven te reageren. "Blijf liegen tegen de fans, 'kampioen' ", luidt zijn prikkelende reactie.

Vooralsnog staat de Franse zwaargewicht Sofian Laïdouni als tegenstander van Verhoeven op het affiche van 9 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl