Stephen Curry (l) en Sabrina Iionescu
NOS Sport

Curry wint in bijzondere driepuntswedstrijd nipt van Ionescu in All Star Weekend

Het was een van de hoogtepunten van de zaterdag tijdens het NBA-All Star Weekend in Indianapolis: de clash tussen Stephen Curry en Sabrina Ionescu.

De strijd tussen de beste driepuntschutter uit de NBA en die uit de WNBA werd uiteindelijk nipt in het voordeel van Curry beslist. De guard van Golden State Warriors won het onderonsje met de guard van New York Liberty met 29-26.

Ionescu, een 26-jarige Amerikaanse met Roemeense roots, baarde vorig jaar zomer opzien tijdens de driepuntswedstrijd voorafgaand aan de All Star-wedstrijd bij de WNBA, de vrouwelijke tegenhanger van de profcompetitie NBA.

Ze miste toen maar twee van haar 27 pogingen en met een score van 37 punten ging ze flink over het record van Curry heen. De guard van Golden State Warriors haalde bij het All Star Weekend van de NBA in 2021 een score van 31.

In wat berichten over en weer op X daagden de twee elkaar vervolgens uit voor een 'Battle of the Sexes' en die kwam er dus afgelopen nacht.

Bekijk in het X-bericht hieronder hoe de strijd tussen Curry en Ionescu verliep.

Ionescu, die met de iets kleinere WNBA-bal schoot, mocht beginnen en liet er geen gras over groeien. Van haar eerste tien pogingen schoot ze er negen raak. Uiteindelijk kwam ze tot een score van 26 punten en wist Curry dat hij aan de bak moest.

De topscorer aller tijden vanaf de driepuntslijn (3.642) begon iets stroever en kwam met een achterstand aan bij de laatste vijf ballen. Curry schoot er vier raak en kroonde zich daarmee toch tot winnaar.

Curry na winst in driepuntswedstrijd: 'Geweldig dat wij zo'n show konden laten zien'

"Ik wist dat ik top moest zijn", zei Curry na afloop. "Dit had niet beter kunnen gaan. Met alle hype eromheen allebei zo leveren. Dat zij de lat zo hoog had gelegd was ongelooflijk. Dit moeten we misschien wel vaker gaan doen."

Ionescu viel hem bij. "Een avond als deze laat zien aan meisjes en jongens dat als je kunt schieten, kun je schieten. Het maakt niet uit of je een meisje of jongen bent. Het gaat erom dat je het beste uit jezelf wilt halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl