Sabrina Ionescu (l) en Steph Curry
NOS SportAangepast

Basketbalsterren Curry en Ionescu houden 'Battle of the Sexes' met driepuntswedstrijd

Op 20 september 1973 stond de sportwereld heel even stil toen tennisster Billie Jean King het opnam tegen haar mannelijke collega Bobby Riggs. De "Battle of the Sexes" was wereldnieuws, nadat de 55-jarige oud-speler Riggs de 29-jarige topspeelster King had uitgedaagd. King won die wedstrijd en de rest is geschiedenis.

Basketballer Stephen Curry en basketbalster Sabrina Ionescu gaan die strijd een passend vervolg geven tijdens het All Star Weekend van de NBA op 17 februari. Beide topschutters van hun competitie, Curry in de NBA, Ionescu in de WNBA, gaan het in Indianapolis tegen elkaar opnemen in een driepuntswedstrijd.

De 26-jarige Amerikaanse met Roemeense roots baarde vorig jaar zomer opzien tijdens de driepuntswedstrijd voorafgaand aan de All Star-wedstrijd bij de WNBA, de vrouwelijke tegenhanger van de profcompetitie NBA.

De speelster van New York Liberty miste maar twee van haar 27 pogingen en met een score van 37 punten ging ze flink over het record van Curry heen. De guard van Golden State Warriors, die de wedstrijd twee keer won, haalde bij het All Star Weekend van de NBA in 2021 een score van 31.

Bekijk in het X-bericht hieronder de indrukwekkende prestatie van Ionescu tijdens de driepuntswedstrijd in 2023:

Na het winnen van de wedstrijd daagde Ionescu Curry al uit voor een duel. Daarnaast gaf ze een kleine knipoog naar Curry toen ze poseerde met haar trofee. Ze maakte namelijk hetzelfde welterusten-gebaar wat Curry maakt wanneer hij een wedstrijd beslist of een titel heeft gewonnen. Daarmee ging de bal al een beetje rollen.

Vorige week kwam alles in een stroomversnelling toen Curry vlak voor de wedstrijd tegen Sacramento Kings tijdens een onderonsje met een ploeggenoot sprak van een confrontatie met Ionescu.

"Weet jij wie het record heeft van meeste punten in een driepuntswedstrijd?", vroeg hij Brandin Podziemski. "Sabrina?", was zijn reactie. "Ik denk dat ik haar moet uitnodigen en dit eens en voor altijd beslissen. Ik moet haar uitdagen."

Het duurde niet lang voordat Ionescu op X reageerde: "Laten we het doen! Ik zie je bij de driepuntslijn."

Bekijk in het X-bericht hieronder het moment waarop Steph Curry Sabrina Ionescu uitdaagt voor een driepuntswedstrijd:

Waar de tenniswedstrijd in 1973 vooral ging om gelijkheid, zal de soep bij deze "Battle of the Sexes" niet zo heet gegeten worden. De inzet is hier vooral eeuwige roem en geld ophalen voor een goed doel.

Beide sporters krijgen een donatie van de NBA en WNBA voor hun eigen goede doelen en ook zal er geld worden gestort voor iedere bal die door het net zoeft.

Eigen regels

De NBA liet weten dat Curry zijn schoten af zal vuren vanaf de driepuntslijn zoals deze is vastgesteld in de NBA, op 7,24 meter. Ionescu zou gaan schieten vanaf de lijn die geldt bij de WNBA, op 6,75 meter.

Later zei Ionescu op X dat ze vanaf dezelfde afstand zal aanleggen als Curry. "Ik zal vanaf de NBA-lijn gaan schieten. Ik ga ervoor!" Of ze gaat schieten met de wat kleinere bal die in de WNBA gebruikt wordt, is nog niet duidelijk.

Op 17 februari weten de liefhebbers van de sport in ieder geval wie deze strijd zal winnen. Wordt het de topscorer aller tijden vanaf de driepuntslijn (3.585) in de NBA of de recordhouder van de meeste driepunters (128) in een seizoen in de WNBA?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl