Marrit Steenbergen na de 50 meter vrij
NOS Sport

Wereldkampioen Steenbergen plaatst zich na korte nacht voor halve finales 50 vrij

Zwemster Marrit Steenbergen heeft zich na een korte nacht geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. Dat deed Steenbergen enkele uren nadat ze vrijdagavond wereldkampioen werd op de 100 meter vrije slag.

"Het was een lange avond met heel veel interviews, maar ik vind dit nummer gewoon leuk om te doen. Het is ook maar 50 meter, dus dat kan wel even", stelde de kersverse wereldkampioene zaterdagmorgen.

De 24-jarige Friezin werd bij de vorige WK achtste op dit nummer. Nu plaatste ze zich met 24,86 als tiende voor de halve finales, die later vandaag zijn. "Dat is een prima tijd voor mij en ik ben door, dus het is een prima ochtend."

Kijk hier naar de reactie van Steenbergen zaterdagochtend:

Steenbergen na korte nacht naar halve finales 50 vrij: 'Finale halen wordt lastig'

Ook Kim Busch gaat door naar de volgende ronde, zij plaatste zich als veertiende (25,08). Wereldrecordhoudster Sarah Sjöström was overtuigend de snelste in 23,91.

De gemengde estafetteploeg op de 4x100 meter had zaterdagochtend ook succes. Stan Pijnenburg, Thom de Boer, Milou van Wijk en Janna van Kooten zwommen zich naar de finale in de zesde tijd (3.29,23). De mogelijkheid bestaat dat Steenbergen ook in deze finale in actie gaat komen.

Kijk hier naar de reactie van de gemengde estafetteploeg zaterdagochtend:

Gemengde estafetteploeg naar de finale: 'Ik hoop dat ze het gaan afmaken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl