Jannik Sinner
NOS Sport

Topfavoriet Sinner blust het Franse vuur van Monfils bij ABN Amro Open

Gaël Monfils heeft in de achtste finales van het ABN Amro Open niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen topfavoriet Jannik Sinner. De Italiaan won met 6-3, 3-6 en 6-3.

Sinner - de nummer één van de plaatsingslijst in Rotterdam en de nummer vier van de wereld - had in de eerste ronde Botic van de Zandschulp verslagen en ging op de goede voet door na zijn winst van de Australian Open ruim twee weken geleden.

De 37-jarige Monfils, die in Rotterdam meedoet met een wildcard, toonde zich een waardige opponent. Maar hij moest het uiteindelijk afleggen tegen de Italiaan.

Worsteling

De Fransman worstelde in de eerste set (6-3) met Sinner, die met zijn krachtige forehand domineerde.

In de tweede set wist Monfils beter weerstand te bieden aan de harde slagen van Sinner, die wat fouten begon te maken. De Fransman sleepte de set met 6-3 binnen en bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

Aan een draadje

In de derde en beslissende set leek het Franse vuur wat geblust. De eerste twee games gaf hij zomaar weg. De derde game werd eindelijk weer een krachtmeting tussen de toptennissers met temporally's en flinke balsnelheden. Al bleef Sinner in het voordeel.

Gaël Monfils was niet altijd bestand tegen de snoeiharde forehand van Jannik Sinner

Bij een stand van 5-2 hing de wedstrijd voor Monfils aan een draadje. Hij rekte het met een game, maar toen mocht Sinner serveren en was het gebeurd.

Svetsjenko rekent af met Rune

Aleksandr Sjevtsjenko rekende verrassend af met de Deen Holger Rune. De 23-jarige Kazach sloeg de nummer drie van de plaatsingslijst in Rotterdam in drie sets (6-4, 1-6, 6-3) naar huis voor een plek in de kwartfinales in Ahoy.

"De revanche is zoet na de Brisbane-partij", zei Sjevtsjenko over de in januari verloren wedstrijd tegen Rune. "Nu was ik agressiever in de eerste set. Hij was misschien iets beter in de derde set maar ik had het geluk aan mijn zijde."

De Kazach is blij dat hij doorstoomt in Ahoy. "Nederland is een geweldig land en ik droomde als kind van het toernooi in Rotterdam."

In de kwartfinale treft de huidige nummer 57 van de wereld Grigor Dimitrov. De in vorm verkerende Bulgaar was eerder op de dag met 6-3 7-5 te sterk voor de Hongaar Marton Fucsovics.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl