Voetballer Quincy Promes bij Spartak Moskou
NOS Nieuws

OM legt beslag op negen panden van voetballer Quincy Promes

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft beslag gelegd op negen panden van profvoetballer Quincy Promes. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf.

Promes werd gisteren veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van ruim 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. De 32-jarige oud-Ajacied gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling, liet zijn advocaat weten.

Op de negen panden, die miljoenen waard zijn, is eind januari al beslag gelegd. De bewoners mogen hier wel blijven, maar de huizen kunnen niet worden verkocht. Op deze manier wil het OM voorkomen dat er geld wordt weggesluisd. Volgens De Telegraaf staan de panden in Almere, Amsterdam, Utrecht en Abcoude, maar dat kan het OM niet bevestigen.

Promes woont op dit moment in Rusland, waar hij speelt voor Spartak Moskou. De rechtbank heeft een bevel tot gevangenneming afgegeven. Het OM had eerder al een arrestatiebevel uitgevaardigd waardoor de voetballer riskeert te worden aangehouden als hij Rusland verlaat.

Nieuwsuur maakte eerder deze reportage over de vervolging van Promes:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl