Laura Aarts baalt na de nederlaag tegen Hongarije
NOS Sport

Waterpolosters na uitschakeling op WK: 'Balen, maar we focussen op iets mooiers'

"We balen ontzettend", zegt keepster Laura Aarts na de nederlaag van Oranje tegen Hongarije in de kwartfinales van het WK waterpolo in Doha. "Maar in ons achterhoofd weten we dat we nog iets veel mooiers hebben om ons op te focussen."

De gedachten van de uitblinkster aan Nederlandse zijde gaan al meteen naar de Olympische Spelen in Parijs, waar de waterpolosters komende zomer op goud mikken. En dat mag ook, want vorig jaar werd Nederland voor het eerst in 32 jaar wereldkampioen en vorige maand werd ook de Europese titel gepakt.

Dat het maandag mis ging in de kwartfinales tegen Hongarije, de nummer vier van de wereld, brengt de speelsters niet van slag.

Bekijk hier de reacties van de waterpolosters na de nederlaag tegen Hongarije:

"Hongarije heeft terecht gewonnen, ze waren overtuigender dan ons", zegt aanvoerster Sabrina van der Sloot. "Het is onwijs balen dat we nu niet bij de top vier horen, maar we hebben ons in deze wedstrijd goed teruggeknokt en laten zien dat we nooit opgeven."

Zo had bondscoach Evangelos Doudesis het ook gezien. "Wij bleven vechten tot de laatste seconde. Maar Hongarije was net iets beter dan wij."

Te veel wedstrijden?

Nederland had het tijdens het toernooi in Doha zwaar. In de groepsfase werd verloren van de Verenigde Staten - de olympisch kampioen - en zaterdag in de tussenronde tegen China ging het enorm moeizaam.

Er werd gesproken over de vele wedstrijden die elkaar in korte tijd opvolgen. De finale van het Europees kampioenschap was tenslotte nog maar een maand geleden.

Bekijk hier de samenvatting van Nederland - Hongarije:

Nederlandse waterpolosters na strafworpen door Hongarije onttroond als wereldkampioen

"Ik denk dan ook dat je realistisch moet zijn. Je kunt niet zoveel achter elkaar pieken", zegt Van der Sloot. "Dit was niet ons beste toernooi en dat komt door dat andere toernooi. Dat is jammer, want ik denk dat we bij de top vier van de wereld horen."

Doelvrouw Aarts wil de nederlaag niet afschuiven op de vermoeidheid. "We hebben de focus altijd gehad op de tweede helft van het toernooi, want daarin worden de prijzen verdeeld."

Van de roze wolk?

Om die prijzen speelt de onttroonde wereldkampioen dus niet meer in Doha. Alle ogen moeten nu op de Spelen. Dat er nu is verloren, helpt de ploeg misschien ook wel van de roze wolk af en zorgt misschien weer voor wat extra scherpte.

Maar daar wil coach Doudesis niets van weten. "Het is niet zo dat we nu weer met twee benen op de grond staan. Wij zijn nederig genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl