PSV ondanks vroege tegentreffer veel te sterk voor FC Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - PSV

PSV heeft, ondanks een razendsnelle tegentreffer, met ruime cijfers gewonnen in en tegen Volendam (1-5). Daarmee loopt de koploper van de eredivisie voorlopig weer uit op Feyenoord, dat zondagavond tegen Sparta speelt.

Na precies een minuut lag de bal al in het net van PSV. Een harde voorzet van FC Volendam-verdediger George Cox werd via zijn teamgenoot Darius Johnson en PSV-verdediger Jordan Teze tot doelpunt gepromoveerd.

PSV wankelde ondanks de 1-0 niet, al gingen kansen van Sergino Dest (voorlangs), Teze en Luuk de Jong (beide naast) er niet in.

Gelijkmaker Saibari

Volendam-keeper Mio Backhaus redde nog bij de eerste poging van Ismael Saibari, maar had enkele minuten later geen antwoord op een lage schuiver van de Marokkaans international: 1-1.

Bekijk de reacties van Joey Veerman en de trainers Peter Bosz en Regilio Simons:

PSV had de wedstrijd in handen, maar zo gesmeerd als eerder dit seizoen liep het nog niet in Volendam. Zach Booth zette Volendam bijna weer op voorsprong, maar raakte uit moeilijke hoek de paal.

Aan de andere kant stapelden de PSV-kansen zich op. De inmiddels al dik verdiende Eindhovense voorsprong liet tot in de tweede helft op zich wachten. Van dichtbij nam Jerdy Schouten de bal in de lucht aan om hem vervolgens over keeper Backhaus te tikken: 1-2.

Teze en Babadi vieren de 1-3

Het eenrichtingsverkeer in het vissersdorp hield aan en Teze was de gelukkige maker van de derde PSV-goal. Hij sprintte naar de juiste plek in de zestien om de voorzet van Saibari binnen te knikken.

Met de 1-4 en 1-5 van invallers Ricardo Pepi en Isaac Babadi maakte PSV het verschil tussen de koploper en nummer zeventien van de eredivisie uiteindelijk nog duidelijker.