NOS VoetbalAangepast

Messi speelt niet: boze fans willen geld terug, regering Hongkong eist uitleg

Messi speelt niet: boze fans willen geld terug, regering Hongkong eist uitleg

Duimpjes omlaag, boegeroep en boos scanderende Messi-fans. Precies wat Inter Miami tijdens de eerste internationale oefentrip niet wilde, is gebeurd in Hongkong. "Refund, refund, refund!" riepen de fans, ofwel: "Geld terug, geld terug, geld terug!"

Fans van Lionel Messi konden hun woede niet meer bedwingen toen twintig minuten voor tijd bleek dat hun idool het hele oefenduel tussen Inter Miami en Hong Kong XI op de bank bleef zitten. Het spreekkoor "Wij willen Messi" veranderde in "Waar is Messi?" Tickets voor het duel kostten tussen de honderd en ruim zeshonderd dollar.

Zelfs de Hongkongse regering vraagt uitleg van de organisator, die twee miljoen Amerikaanse dollar subsidie had aangevraagd voor het opzetten van de wedstrijd.

"Nu Messi niet heeft gespeeld, zijn de regering en alle voetbalfans enorm teleurgesteld over de regeling van de organisator. De organisatie is alle voetbalfans een verklaring verschuldigd."

Boze fans tijdens het duel tussen Inter Miami en Hong Kong XI

De reden voor het bankzitten is eenvoudig: Messi is geblesseerd aan zijn bovenbeen en kon niet spelen. De achtvoudig winnaar van de Gouden Bal had zijn kicksen niet eens aan.

Inter Miami-eigenaar David Beckham kreeg een fluitconcert over zich heen van de bijna veertigduizend aanwezige toeschouwers toen hij na afloop van de wedstrijd het stadion toesprak. Ook de prijsuitreiking en vuurwerkshow maakten weinig meer goed.

Ook geen Suárez

De recentste opmerkelijke aankoop van de club uit Florida, de Uruguayaan Luis Suárez, bleef ook het hele duel op de bank. De Messi-fans moesten het slechts doen met Sergio Busquets en Jordi Alba, die in de tweede helft invielen.

De organisator verklaarde later dat "extreem teleurgesteld" te zijn dat Messi en Suárez niet speelden. "We hadden geen informatie over het niet laten spelen."

Boze fans tijdens het duel tussen Inter Miami en Hong Kong XI

Inter Miami-coach Gerardo Martino legde uit dat het een zeer late beslissing, op advies van de medische staf, was om Messi niet te laten invallen.

"We begrijpen de teleurstelling van de fans over de afwezigheid van 'Leo' en Luis. We vragen hun vergiffenis. We hadden gehoopt dat we ze ook maar even konden laten spelen, maar het risico was te groot."

Subsidie-aanvraag ingetrokken

De wedstrijdorganisator Tatler Asia zei maandag dat zij pas in de rust hoorden dat Messi niet zou gaan spelen, terwijl de Argentijnse wereldkampioen wel op de lijst stond van wisselspelers. Pogingen om Messi na het duel alsnog iets te laten zeggen of doen voor het publiek zouden zijn mislukt. Ook heeft de organisatie besloten dat het de aanvraag voor subsidie heeft ingetrokken.

De tour van Inter Miami door Azië gaat verder in Japan, waar de Amerikanen woensdag tegen Vissel Kobe spelen. Met of zonder Messi is nog de vraag.

Messi weet niet wanneer hij wél speelt in oefentrip: 'Voel me stukken beter'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl