Jonge Messi-fans
NOS Voetbal

Geen Messi, dan volgende keer korting: Chicago komt teleurgestelde fans tegemoet

Geen Lionel Messi, dan de volgende keer korting op een kaartje. De Amerikaanse voetbalclub Chicago Fire FC compenseert z'n fans omdat ze de geblesseerde Argentijnse stervoetballer niet aan het werk hebben kunnen zien in de competitiewedstrijd tegen Inter Miami FC.

Het duel in de Major League Soccer tussen Chicago en Miami, dat door de thuisploeg met 4-1 werd gewonnen, trok woensdag een recordaantal van 62.142 toeschouwers. Nog nooit zat het zo vol in Soldier Field bij een wedstrijd van de Fire. Gemiddeld trekt de club dit seizoen 14.000 mensen per wedstrijd.

Al die fans hadden allemaal heel graag Messi zien spelen. Maar in de aanloop naar de wedstrijd was het al de vraag of de 36-jarige wereldkampioen, gehinderd door een littekenweefsel in zijn hamstring, mee zou doen. Messi kampt al sinds de WK-kwalificatieduels van Argentinië in september met de blessure en heeft nu vijf van de laatste zes wedstrijden van Miami gemist. Hij reisde niet mee naar Chicago.

Korting voor de volgende keer

Chicago Fire besloot de fans tegemoet te komen. De club liet een dag voor de wedstrijd al weten een korting van 250 dollar te geven op een seizoenkaart voor volgend seizoen, als Messi niet mee zou doen. Wie geen seizoenkaart wil, krijgt vijftig dollar korting op een kaartje voor een losse wedstrijd.

Soldier Field

"Al is er om verschillende redenen nooit een garantie dat een bepaalde speler op het veld staat, we snappen dat veel fans teleurgesteld zullen zijn als ze Messi niet zien spelen", verklaarde de club. "Voor veel fans zal het de eerste keer zijn dat ze Soldier Field bezoeken. We willen hen de gelegenheid geven ook in de toekomst fan van de Fire te blijven."

Net als in andere Amerikaanse steden schoten ook in Chicago de ticketprijzen de lucht in voor het treffen met Miami, toen begin juli bekend werd dat Messi voor de club uit Florida zou komen spelen. Bij de erkende ticketbureaus ging de prijs voor het goedkoopste kaartje omhoog naar 200 dollar, tien keer duurder dan normaal. Maar er gingen ook kaartjes voor 5.000 dollar van de hand.

Inter Miami zelf mist Messi nog het meest van allemaal. Van de twaalf wedstrijden die de Argentijnse vedette meedeed, won de club er acht en in die duels maakte Messi in totaal elf goals, waarvan tien in de door Inter gewonnen Leagues Cup. In de vijf duels zonder de Argentijn boekte Miami maar één zege.

Door de ruime nederlaag in Chicago lijkt Miami nagenoeg kansloos voor de play-offs in de MLS. De club uit Florida staat met nog drie duels te gaan vijf punten achter de laatste plek die recht geeft op deelname aan de wild-cardronde.

Voor Chicago zijn de kansen op de play-offs door de zege op Miami juist weer gestegen. De Griekse trainer Frank Klopas had dan ook geen boodschap aan teleurgestelde fans die voor Messi een kaartje hadden gekocht. "Natuurlijk is Messi een bijzondere speler, hij kan met één actie de hele wedstrijd veranderen. Maar ja, hij deed niet mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl