Mark-Jan Fledderus
NOS Voetbal

Technisch manager Eredivisie CV Fledderus stopt als amateurvoetballer na slaan speler

Mark-Jan Fledderus, de technisch manager van de Eredivisie CV, stopt als amateurvoetballer nadat hij afgelopen weekend in opspraak was geraakt omdat hij een klap uitdeelde.

Voormalig profvoetballer Fledderus maakte zaterdag zijn debuut bij vierdeklasser HSC uit het Groningse Sappemeer. Tijdens die wedstrijd gaf hij een tegenstander van het Friese ODV een klap in het gezicht, die werd vastgelegd op camera.

De scheidsrechter zag het incident tijdens de wedstrijd niet, maar zei na afloop dat Fledderus een rode kaart had gekregen als hij het wel had gezien.

De actie kwam Fledderus op kritiek te staan en hij moest ook op het matje komen bij zijn werkgever. "Mark-Jan is er vanochtend direct op aangesproken. Hij toont zich schuldbewust en gaat ook niet meer voetballen", zei Jan de Jong, directeur van Eredivisie CV, tegen De Telegraaf.

Fledderus was voorheen technisch directeur bij FC Groningen en Heracles Almelo en kwam daarvoor als speler uit voor onder andere sc Heerenveen, Roda JC en Heracles en Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl