NOS VoetbalAangepast

PSV speelt opnieuw moeizaam, maar wint dankzij De Jong wel van Almere City

Bekijk de samenvatting van PSV - Almere City

PSV heeft een roerige week afgesloten met een moeizame overwinning in eigen huis op Almere City FC. Na het gelijkspel bij FC Utrecht vorige week en de bekernederlaag tegen Feyenoord op woensdag, won de ploeg van trainer Peter Bosz met 2-0 van Almere City FC. Luuk de Jong maakte beide treffers.

Almere City begon gedurfd aan het duel en zette in de eerste minuten de thuisploeg onder druk. PSV had het eventjes lastig maar kreeg niet veel later de regie in handen en de eerste kans van de wedstrijd. Hirving Lozano werd weggestuurd door aanvoerder De Jong, maar Almere-keeper Nordin Bakker lag goed in de weg.

Dat deed Bakker niet veel later nog een keer toen Johan Bakayoko de 1-0 op zijn schoen had. De Belg verwerkte een splijtende pass van Olivier Boscagli erg goed, kwam alleen voor Bakker uit, maar de goalie blokte de inzet van Bakayoko met een uitgestoken been.

Grote kans Almere

Ondanks het overwicht van PSV flitste het spel van de Eindhovenaren allerminst. De onaantastbaarheid die de ploeg sinds de start van het seizoen tentoon heeft gespreid was net als in de wedstrijden tegen FC Utrecht en Feyenoord ook tegen Almere niet terug te vinden.

Bekijk hieronder de reacties van PSV-trainer Peter Bosz, Almere-trainer Alex Pastoor en PSV-aanvoerder Luuk de Jong.

Na iets meer dan een half uur spelen profiteerde Almere daar bijna van. Na een snelle uitbraak kreeg Yoann Cathline de bal voor zijn voeten en legde de aanvaller af op Stije Resink. De middenvelder kon vrij uithalen net buiten de zestien, maar hij schoot hoog over.

Op slag van rust werd de ban alsnog gebroken. Zoals wel vaker tilde De Jong zijn PSV over het dode punt heen en zoals zo vaak was Sergiño Dest betrokken bij de aanval. De back slingerde de bal voor, waarna De Jong met een simpele volley de sterk keepende Bakker eindelijk wist te verschalken voor de 1-0.

Net nadat Almere via Cathline opnieuw gevaarlijk was geworden - de aanvaller maaide flink over de bal toen hij uit kon halen - sloeg PSV weer toe.

Dat deed de thuisploeg mede dankzij Noa Lang. De aanvaller had voor het eerst weer een basisplaats sinds de hamstringblessure die hij in oktober had opgelopen. Lang kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd, maar was wel betrokken bij de 2-0. Zijn passje op Lozano bracht de Mexicaan in een kansrijke positie. Lozano koos voor de voorzet, maar de bal belandde op de arm van de invliegende Loïc Mbe Soh.

De toegekende strafschop werd door De Jong simpel binnengeschoten, zijn zeventiende eredivisietreffer van het seizoen. Niet veel later verliet Lang met kramp het veld.

De 2-0 voorsprong bleek voldoende voor PSV, want bij de tegenstander vloeiden de krachten weg en de koploper vond het zelf ook wel welletjes. De thuisploeg kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar gescoord werd er niet meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl