NOS Voetbal

'Staande ovatie' voor Hercules, ondanks verlies: 'Jongens verdienen feestje'

Hercules-coach Van der Kooij: 'Jongens verdienen nog een feestje'

"Trots, maar het is wel zuur", reageerde Hercules-coach René van der Kooij na de uitschakeling door SC Cambuur in de achtste finales van de KNVB-beker. De amateurs uit de derde divisie waren dicht bij een nieuwe stunt, maar bogen na een spectaculair duel diep in de verlenging: 3-4.

"Het had ook 8-9 kunnen worden", stelde Van der Kooij. "Ik ben trots dat we dit kunnen brengen, maar zo zuur dat we de penaltyserie niet halen. Het doet pijn. We hadden onszelf moeten belonen."

'Maand lang gekkigheid gehad'

Op 21 december ging Hercules de wereld over na de historische zege op Ajax (3-2), de recordkampioen van Nederland. Opeens stonden de spelers en ook de coach in het middelpunt van de belangstelling. "We hebben een maand lang gekkigheid gehad", zei Van der Kooij. "Het was een achtbaan."

Tim Pieters was met twee doelpunten de held tegen Ajax. Dit keer geen hoofdrol voor de student. "Het avontuur was al geslaagd, maar deze doet wel pijn", zei de aanvaller na de nederlaag tegen Cambuur.

Kijk hieronder naar de reacties van Tim Pieters en Oussama Lahri van Hercules:

  • Pro Shots
    Applaus voor coach René van der Kooij

Een hoofdrol was er nu voor ploeggenoot Oussama Lahri. Hij scoorde met een strafschop en een prachtige omhaal en veroorzaakte zelf een strafschop. "Een gekke avond, helaas mocht het niet zo zijn", zei de middenvelder van Hercules.

'Het was een unieke avond'

De nummer 11 van de derde divisie A ging strijdend ten onder. Het leverde complimenten op van Cambuur, de nummer 7 van de eerste divisie. "Geweldig gedaan, een staande ovatie voor de tegenstander", zei coach Henk de Jong. "Het was een unieke avond, dat had ik ook gezegd als we hadden verloren."

Bij Hercules was het na afloop stil in de kleedkamer, maar coach Van der Kooij hoopt daar snel verandering in te brengen: "Hoofd omhoog, straks terug naar Hercules. De jongens verdienen nog wel een klein feestje."

Kijk hieronder naar de reactie van Cambuur-coach Henk de Jong:

Henk de Jong: 'Staande ovatie voor Hercules'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl