NOS Sport

Puntenrecords in NBA exact achttien jaar nadat Kobe Bryant er 81 had gemaakt

Embiid breekt persoonlijk puntenrecord op memorabele NBA-datum

Exact achttien jaar nadat basketballegende Kobe Bryant in de NBA 81 punten in één wedstrijd had laten noteren, hebben Joel Embiid en Karl-Anthony Towns geëxcelleerd met een persoonlijk puntenrecord.

Embiid kwam tot zeventig punten in het duel van Philadelphia 76ers met San Antonio Spurs (133-123) en staat nu gedeeld twaalfde op de recordlijst. De in 2020 verongelukte Bryant staat tweede achter Wilt Chamberlain, die ooit honderd punten maakte tijdens een wedstrijd. "Door Kobe ging ik basketballen", aldus Embiid.

De 29-jarige Embiid noemde het vooral een "grappig" feitje dat hij zijn persoonlijk puntenrecord verbeterde op de dag waarop zijn "favoriete speler" Bryant dat ook ooit deed. Na afloop werd hij door zijn teamgenoten overgoten met water om het te vieren.

Ook PR voor Towns

Towns kwam voor Minnesota Timberwolves tot 62 punten tegen Charlotte Hornets: 125-128. Voor het eerst in 45 jaar maakten twee spelers op één NBA-avond 60 punten of meer.

Basketbalgrootheid LeBron James liet op X weten behoorlijk onder de indruk te zijn van de prestaties van Embiid en Towns.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl