NOS Sport

NBA-veteraan Green keert na twaalf duels schorsing voor klap terug bij Warriors

NBA-ploeg Golden State Warriors kan spoedig weer beschikken over Draymond Green. De ervaren basketballer werd half december voor onbepaalde tijd geschorst, nadat hij een klap had uitgedeeld aan tegenstander Jusuf Nurkic van Phoenix Suns.

Na ruim drie weken, waarin zijn team twaalf wedstrijden speelde, mag hij terugkeren bij de Warriors. Tijdens zijn schorsing moest de viervoudig NBA-kampioen werken aan zijn gedrag.

Green discussieert met de arbiter nadat hij Nurkic heeft geslagen.

In een verklaring van de NBA staat dat Green de afgelopen weken "stappen heeft ondernomen die zijn toewijding tonen om zijn gedrag in overeenstemming te brengen met de normen die van NBA-spelers worden verwacht." Green voerde onder meer gesprekken met vertegenwoordigers van de NBA, zijn club en de spelersbond.

Recidivist

De lange schorsing en speciale behandeling komen voort uit Greens goedgevulde kerfstok. De veteraan werd in zijn twaalf jaar in de NBA liefst achttien keer de zaal uit gestuurd, het meest van alle actieve spelers.

Green werd vijf keer eerder geschorst, onder meer voor betrokkenheid in opstootjes en het stampen op een op de grond liggende tegenstander.

Wanneer Green daadwerkelijk weer in actie komt, is nog niet bekend. Het opheffen van zijn schorsing betekent dat hij mag terugkeren bij het team. Afgelopen vrijdag leek coach Steve Kerr daar nog niet op te rekenen. "Dan weten jullie meer dan ik", reageerde Kerr op - toen nog - geruchten dat de schorsing op zaterdag werd opgeheven.

Geen actieve NBA-speler werd vaker weggestuurd dan Green.

In overleg met Kerr en de medische staf van de Warriors zal bepaald worden wanneer Green weer gaat spelen. Dat zal zondag nog niet het geval zijn als het dit seizoen matig presterende Golden State thuis speelt tegen Toronto Raptors.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl