Nikola Jokic
NOS Sport

Jokic maakt overuren om kampioen Denver aan winst op Warriors te helpen

Nikola Jokic heeft overuren gemaakt om regerend NBA-kampioen Denver Nuggets aan een 108-105 overwinning op Golden State Warriors te helpen. De Servische basketballer speelde het hele derde kwart en leidde zijn club naar alweer de achtste zege van het seizoen. Denver heeft pas eenmaal verloren.

De komende weken zal Denver zwaar op de 2,11 meter lange center moeten leunen, aangezien de Nuggets spelverdeler Jamal Murray een kleine maand kwijt zijn met een hamstringblessure. Tegen Golden State ontbraken ook Draymond Green (persoonlijke redenen) en de zieke Gary Payton.

Leger des Heils

In plaats van zijn jonge getalenteerde bankspelers veel speeltijd te geven, deed coach Michael Malone ("ik ben het Leger des Heils niet, je moet je minuten verdienen") een beroep Jokic om de Warriors van het schuttersduo Stephen Curry en Klay Thompson te verslaan. Hij stelde niet teleur. In 36 van de 48 beschikbare minuten speeltijd kwam de Servische reus tot 35 punten, 13 rebounds, 5 assists en maakte hij 14 van zijn 25 schoten.

Alleen achter de driepuntslijn viel Jokic, die in de slotfase wel wat vermoeid oogde, met 1 op 8 een tikkeltje tegen. Dat deed Curry met 6 rake driepunters op 13 pogingen dan weer beter, maar de eerste clash tussen de kampioensteams van de afgelopen twee seizoenen werd toch een prooi voor de Nuggets van Jokic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl