Draymond Green speelt de vermoorde onschuld
NOS Sport••Aangepast

NBA is het zat: Green voor onbepaalde tijd geschorst na zoveelste misdraging

De NBA heeft basketballer Draymond Green voor onbepaalde tijd geschorst. De 'bad boy' van Golden State Warriors krijgt bovendien een forse boete opgelegd.

Aanleiding voor de maatregel is de klap die Green dinsdagnacht uitdeelde aan tegenstander Jusuf Nurkic in de wedstrijd tegen Phoenix Suns.

Voor deze actie werd Green uit het veld gestuurd. De schorsing die Joe Dumars hem namens de NBA oplegt, gaat per direct in. "Voordat hij weer mag spelen, moet hij eerst aan een aantal voorwaarden voldoen", stelt de NBA in een verklaring.

Green krijgt een boete van 141.000 euro voor elke wedstrijd die hij mist. Duurt zijn schorsing langer dan twintig duels, dan wordt dat bedrag zelfs 186.000 euro, dit om hem te motiveren om aan zichzelf te gaan werken.

Behandelplan

De algemeen manager van Golden State, Mike Dunleavy, en de zaakwaarnemer van Green, Rich Paul, komen naar verwachting vandaag bij elkaar om een behandelplan te bespreken voor de recidivist.

Green (33) is in zijn inmiddels twaalfjarige NBA-carrière, waarin hij met de Warriors viermaal kampioen werd, al vaker bij incidenten betrokken geweest. Hij is in al die jaren liefst achttien keer uit de zaal gestuurd, het meest van alle actieve spelers in de NBA.

Vorig seizoen sloeg Green tijdens een training teamgenoot Jordan Poole en in de play-offs tegen Sacramento Kings stapte hij op de borstkas van Domantas Sabonis.

Dit seizoen verdween de forward al drie keer voortijdig naar de kleedkamer: op 11 november tegen Cleveland na twee technische fouten en op 14 november nadat hij Utah Jazz-speler Rudy Gobert bij de nek greep en vastklemde, hetgeen hem op een schorsing van vijf duels kwam te staan.

"Normaal gesproken bied ik mijn excuses niet aan voor dit soort dingen", zei Green in een reactie op het incident met Nurkic. "Nu wel, want het was niet mijn bedoeling Jusuf te raken. Ik probeer met mijn armen de scheidsrechter te verleiden om voor een fout te fluiten. Nu ook, helaas raakte ik hem daarbij."

Green biedt excuses aan voor klap, Nurkic schampert: 'Hij heeft hulp nodig'

Golden State-coach Steve Kerr zit met zijn handen in het haar na weer een incident rond zijn speler. "We hebben Draymond nodig. Dat weet hij. We hebben met hem gepraat. Draymond moet een manier vinden om het evenwicht in zijn gedrag beter te bewaren en er voor zijn teamgenoten te zijn."

Nurkic, het zoveelste slachtoffer van Greens onvoorspelbare gedrag, vond het terecht dat zijn tegenstander eruit werd gestuurd. "Wat gebeurt er in zijn hoofd? Ik ben blij dat hij me niet probeerde te wurgen. Dit heeft niets met basketbal te maken. Ik ben hier alleen maar om te spelen, weet je. Ik hoop dat hij de boel weer op de rit krijgt."

Golden State Warriors kan Green eigenlijk niet missen. Met 10 zeges en 13 nederlagen is de club afgezakt naar de laatste plaats in de Pacific Division.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl