NOS NieuwsAangepast

Storm Isha is voorbij, veiligheidsregio's melden weinig schade

  • ANP
    De harde wind maakt fietsen over de Erasmusbrug in Rotterdam een stuk lastiger
  • Inter Visual Studio
    In Bergen in Noord-Holland belandde een boom op de weg

Storm Isha is zonder veel overlast te veroorzaken over het land getrokken. Volgens de veiligheidsregio's in de kustprovincies, waar tot 08.30 uur code oranje gold, heeft de storm tot weinig schade geleid. In de vroege ochtend zijn windstoten gemeten tot 110 kilometer per uur.

Op verschillende plaatsen in het land zijn bomen omgewaaid. In Den Haag belandde er een op een bovenleiding van de tram. Ook blies de harde wind bouwsteigers omver in Lisse en Voorhout in Zuid-Holland. In Delft raakte een dakplaat van een gebouw los.

Verkeershinder

Op de A2 bij Gouda rukte de wind een lading glasplaten los van een voertuig. De weg lag bezaaid met scherven waardoor er een lange file ontstond in de richting van Utrecht. De vertraging liep op tot meer dan een uur.

In het zuiden van het land, waar code geel van kracht was, viel een boom op het spoor tussen Sittard en Maastricht. Het treinverkeer lag hierdoor een tijdje stil, maar is inmiddels weer opgestart.

Op luchthaven Schiphol waren uit voorzorg minder start- en landingsbanen beschikbaar. KLM heeft 130 vluchten geschrapt.

Windstoten

In heel Nederland gold tot 10.00 uur code geel vanwege windstoten tot 90 kilometer per uur. Die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag trekt de wind weer aan en kunnen er in het kustgebied opnieuw zware windstoten voorkomen. Hoewel het dus opnieuw onstuimig wordt, verwachten meteorologen niet een nieuwe storm.

Veel overlast in buitenland

Op de Britse eilanden zorgde de storm voor aanzienlijk meer overlast. In Ierland en Noord-Ierland kwamen meer dan 200.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Ook werden vluchten geannuleerd en zorgden afbrekende takken en rondvliegend puin voor schade.

Vooral in de kustgebieden ging het tekeer:

Flinke windstoten in kustgebied Ierland door storm Isha

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl