NOS Nieuws

Sneeuwpret in Zuid-Limburg: snowboardend de heuvel af

Naast wat overlast op de weg door de sneeuw in Zuid-Limburg, waren er vandaag ook veel mensen die genoten van het winterse weer. Op sommige plekken viel plaatselijk tussen de 15 en 25 centimeter sneeuw, en dat betekent: sneeuwpret!

Een hoop scholen waren dicht, leerlingen kregen ijsvrij of moesten online lessen volgen. In Kerkrade gingen kinderen van basisschool Diabolo wel naar school. De gymlessen maakten plaats voor een buitenprogramma: er werden iglo's gebouwd en sneeuwballen gegooid en er werd gesleed, schrijft regionale omroep 1Limburg.

Sneeuwpret op een basisschool in Kerkrade

In Oirsbeek, dat ten noordoosten van Maastricht ligt, ging snowboarder Jesse Augustinus de heuvel af en hij kon het niet laten om de trapleuning mee te nemen.

En ook verder in de provincie was er veel sneeuwpret:

Sneeuwpret in Limburg

Op andere plekken in Zuid-Limburg gingen mensen op pad om mooie plaatjes te maken:

 • Henry de Hoon
  Sneeuwpret in Heerlen
 • Emma Boersma
  Een hond in de sneeuw in Eijsden
 • Wouter van Bernebeek
  Een terras in Vaals is ondergesneeuwd
 • Vivian Beks
  Winters plaatje uit Urmond
 • Lars
  Sneeuwpret in Roermond
 • Diana Huntjens
  Sneeuw in Simpelveld
 • NOS Ooggetuige / Jessie van Neer
 • NOS Ooggetuige / Tianzhao Li

Om grote problemen te voorkomen, werden in Limburg verschillende maatregelen genomen. Zo reden bussen van Arriva niet en gingen sneeuwschuivers op pad om wegen vrij te maken. Het busverkeer is inmiddels weer op gang gekomen, zegt een woordvoerder.

Verder bleef het rustig in ziekenhuizen, er was geen extra drukte op de spoedeisende hulp. Een woordvoerder van de politie zegt dat het aantal verkeersongelukken niet hoger is dan normaal op een donderdag.

Rijkswaterstaat blijft in het zuiden wel zout strooien vanavond en vannacht, omdat het glad kan worden door de sneeuw die er nog ligt, die kan bevriezen. Code geel blijft tot morgenmiddag 12.00 uur van kracht.

Er wordt nog wel sneeuw verwacht in de nacht van donderdag op vrijdag, maar veel minder dan vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl