Strooiwagens op de A76 bij Heerlen
NOS NieuwsAangepast

's Ochtends mogelijk nog glad in Limburg, ook code geel langs de kust

Rijkswaterstaat waarschuwt dat het tot het eind van de ochtend glad kan zijn op de wegen in Limburg. Daar stonden woensdag veel files doordat het flink sneeuwde.

Vooral op de A2 stond het vast. Dat kwam met name vanwege voertuigen die door de sneeuw gestrand waren, meldde Rijkswaterstaat eerder aan de NOS. Tot 12.00 uur vanmiddag heeft het KNMI code geel afgegeven voor Limburg vanwege gladheid door sneeuw.

Langs de kust in Friesland, Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland geldt tot 10.00 uur code geel door plaatselijke gladheid.

In Zuid-Limburg reden afgelopen avond geen bussen vanwege de zware sneeuwval. Vervoerder Arriva zegt dat het vooral in het heuvelland nog onzeker is of er in de ochtend wel bussen rijden. Ook het treinverkeer had last van de kou. Tussen Roermond en Sittard reden ongeveer een uur geen treinen vanwege ijsvorming op het spoor in de buurt van Susteren.

Vanwege de files hadden de strooiwagens van Rijkswaterstaat moeite om de weg sneeuw- en ijsvrij te maken:

Files door hevige sneeuwval in Limburg

Ook in Duitsland en België was er hinder door sneeuw en ijs. Zo reden in de Belgische provincie Limburg de bussen niet, en op luchthaven Brussels Airport waren vertragingen en geannuleerde vluchten vanwege het weer.

Ook in Duitsland had het vliegverkeer last van de winter. In München werden meer dan 250 vluchten geannuleerd en in Frankfurt zelfs meer dan 500. Op Duitse snelwegen waren ongevallen vanwege gladheid, zoals in de zuidwestelijke deelstaat Saarland. Daar waren meer dan 25 ongevallen door gladheid en werd een snelweg afgesloten, meldt Tagesschau.

IJzel leverde onder meer in München gevaarlijke situaties op:

Overlast door ijzel en sneeuw in Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl