Voetbalster Jenni Hermoso wordt op de mond gekust door de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales
NOS Nieuws

Wekdienst 2/1: Voetbalster Hermoso getuigt over kus • Tienduizenden archiefstukken openbaar

Goedemorgen! Vandaag getuigt voetbalster Jenni Hermoso tegen de voorzitter van de Spaanse voetbalbond die haar na het gewonnen WK op de mond kuste. En het Nationaal Archief maakt tienduizenden archiefstukken openbaar.

Eerst het weer: Vandaag is het bewolkt met vooral vanmiddag en vanavond op veel plaatsen flink wat regen. Vanavond gaat het in het noordwesten ook stevig waaien en kunnen zeer zware windstoten voorkomen. Met 11 tot 13 graden is het zeer zacht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier lees je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Spaanse voetbalster Jenni Hermoso legt vandaag voor een rechtbank in Madrid een verklaring af tegen Luis Rubiales. De inmiddels afgetreden voorzitter van de Spaanse voetbalbond kuste haar op de mond na de gewonnen WK-finale tegen Engeland. Het moment leidde tot een storm van kritiek.
  • Het Nationaal Archief viert de jaarlijkse Openbaarheidsdag. Er worden weer tienduizenden archiefstukken openbaar die tot nu toe alleen onder voorwaarden in te zien waren.
  • De rechtbank in Amsterdam doet uitspraak tegen de 20-jarige Mohamed F. Die zou voetballer Dusan Tadic samen met een medeverdachte met geweld hebben willen beroven van zijn dure horloge. Tadic wist zijn belagers van zich af te slaan.

Wat heb je gemist?

Als een dief in de nacht verdween Michael van Gerwen op Nieuwjaarsdag van het WK. De drievoudig wereldkampioen wilde na zijn verrassende uitschakeling in de kwartfinale door de ongeplaatste Engelsman Scott Williams (5-3) geen interviews geven.

Een opmerkelijke wissel binnen de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie. De net herkozen Freek Jansen maakt de komende maanden plaats voor Pepijn van Houwelingen, die in november niet genoeg stemmen haalde bij de verkiezingen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteren doken duizenden mensen het nieuwe jaar in: 'Na een paar wijntjes met oudejaarsavond heb ik ja gezegd'

Bekijk hier hoe dat ging:

Fris het nieuwe jaar in: 'Na een paar wijntjes gisteravond heb ik ja gezegd'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl