In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Door water omringde stier met bootje uit Limburgs niemandsland gehaald

Na meerdere pogingen is het gelukt de door water omringde stier bij het Limburgse Itteren naar het vasteland te brengen. De beheerder van het gebied, Free Nature, wist de Galloway-stier in te sluiten met hekken, waarna een dierenarts de grazer kon verdoven. Daarna is het beest vanuit het onderlopen gebied langs de Maas met een bootje naar land gebracht, meldt 1Limburg.

De al wat oudere stier heeft zich een paar maanden geleden losgemaakt van zijn kudde en leefde sindsdien solitair. Het dier trok veel bekijks en dat leidde op de sociale media tot ophef. In Belgische media werd zelfs gesuggereerd dat het dier zou kunnen verdrinken.

Hier zie je hoe de stier naar het vasteland is overgebracht:

Eenzame stier van eigen eiland gehaald

Volgens Free Nature is de afzondering geen abnormaal gedrag voor een stier op leeftijd en kon het dier prima voor zichzelf zorgen. Het dier heeft een goede conditie en kan als hij dat wil zwemmend het vasteland bereiken, meldde de beheerder eerder.

De stier werd verdoofd en met een bootje naar wal gebracht.

Omdat het water in de Maas de komende dagen nog kan stijgen deed Free Nature uiteindelijk toch meerdere pogingen de stier naar het vasteland te lokken, maar dat weigerde het dier. Hulpverleners lieten toen hooi en vitaminerijke koeken achter.

"De stier liet zich niet drijven en wilde ook niet meekomen. Dit onderschrijft het feit dat de stier zich goed voelt en niet van de landtong weg wil", liet een medewerker van de organisatie eerder weten.

Advertentie via Ster.nl