In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Stier op Limburgs eiland wordt voorlopig met rust gelaten

De stier die al een aantal dagen op een droog stukje in een ondergelopen gebied langs de Maas in Zuid-Limburg staat, wordt voorlopig met rust gelaten, meldt 1Limburg. Het dier staat op een eilandje dat is ontstaan door de hoge waterstand in de rivier.

Een woordvoerster van Free Nature, dat de beheerder is van het dier, zegt dat de stier "er goed bij staat", en dat hij "een montere indruk maakt". Hij heeft een goede conditie en kan als hij dat wil zwemmend het vasteland bereiken.

De al wat oudere Galloway-stier heeft zich al een paar maanden geleden losgemaakt van zijn kudde en leefde sindsdien solitair. Volgens Free Nature is dat geen abnormaal gedrag voor een stier op leeftijd maar daar dachten veel mensen anders over.

Het dier trok veel bekijks en dat leidde op de sociale media tot de gebruikelijke ophef. In Belgische media werd zelfs gesuggereerd dat het dier zou kunnen verdrinken.

Bekijk hier hoe de stier gisteren vrij diep in het water stond:

Eenzame stier

Free Nature besloot vanmiddag net als gisteren een poging te doen om de stier naar de wal te lokken, maar hoewel de stier zijn 'redders' verwelkomde weigerde hij uiteindelijk om mee terug te gaan.

De natuurvrienden lieten een berg hooi en vitaminerijke koeken achter en keerden onverrichterzake terug. Tot 1 januari houden zij zich nu afzijdig, al houden ze de stier wel in de gaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl