Harrie Lavreysen
NOS Wielrennen

Lavreysen pakt NK-titel op kilometer, goud Bredewold op achtervolging

Harrie Lavreysen heeft op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen goud veroverd op de kilometer. De tweevoudig olympisch kampioen (sprint en teamsprint) legde de 1.000 meter af in 58,978 seconden, ruim drie seconden sneller dan Daan Kool, die tweede werd. Tijmen van Loon pakte brons.

Jeffrey Hoogland, de grote concurrent van Lavreysen en regerend wereldkampioen, ontbrak bij de niet-olympische discipline op de NK in Apeldoorn. Hoogland verbeterde twee maanden geleden in Mexico het wereldrecord op de kilometer (55,433).

Lavreysen werd in 2017 ook al eens Nederlands kampioen op de kilometer, de vorige twee edities werden gewonnen door Van Loon.

De 33-jarige Brian Megens won de Nederlandse titel op de achtervolging. In de finale was hij te sterk voor Patrick Bos, die zilver veroverde voor Cesar Beilo.

Goud Bredewold

Bij de vrouwen pakte Mischa Bredewold bij haar NK-debuut de titel op de achtervolging. De 23-jarige SD Worx-renster, die afgelopen jaar de Europese titel op de weg veroverde, ziet het baanwielrennen als een mooi uitstapje en was Marjolein van 't Geloof te snel af in de strijd om goud.

Lonneke Geraerts won NK-goud op het onderdeel keirin. De 21-jarige renster troefde Kimberly Kalee en Ruby Huisman af. Eerder op de dag was Geraerts op de tijdrit over 500 meter als tweede geëindigd achter Kalee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl