Twente geeft strafschoppen weg tegen tien Spartanen en speelt gelijk

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - FC Twente

Een slordig FC Twente heeft in de eredivisie ternauwernood gelijkgespeeld bij Sparta Rotterdam. Invaller Naci Ünüvar hielp Twente op Het Kasteel, waar Sparta na rust met tien man speelde, met een schot in de korte hoek aan een gelijkspel in blessuretijd: 2-2.

FC Twente kwam goed weg met het gelijkspel. De Tukkers zullen zich flink achter de oren krabben voor de onbeholpen manier waarop ze na rust twee strafschoppen hadden weggeven.

De bezoekers incasseerden na vijftien minuten al een tegenvaller toen Robin Pröpper noodgedwongen moest worden vervangen. De FC Twente-aanvoerder kon niet meer verder vanwege een hoofdblessure na een botsing met Sparta-aanvaller Tobias Lauritsen.

In de levendige eerste helft waren er kansen voor beide doelen. Sparta-doelman Nick Olij redde sterk op een vrije trap van Michel Vlap en aan de overkant tikte de vrijstaande Joshua Kitolano de bal precies in de handen van Twente-keeper Lars Unnerstall.

Dubbele klap

Sparta kreeg vervolgens vlak voor rust een dubbele klap. Eerst werd vleugelverdediger Said Bakari met rood van het veld weggestuurd, nadat hij een trap op de achillespees van Vlap had gegeven. Sem Steijn tikte kort erna, onder toeziend oog van vader Maurice op de tribune, van dichtbij de 0-1 voor Twente binnen.

FC Twente viert de 0-1 van Sem Steijn (rechts)

FC Twente verzuimde direct in de tweede helft de score te verruimen toen Gijs Smal (paal) en Manfred Ugalde (net naast) aan de 0-2 roken. En die gemiste kansen zouden de Tukkers duur komen te staan.

De tien Spartanen kwamen na 51 minuten op 1-1 dankzij een strafschop van Lauritsen. Even daarvoor beging Alec Van Hoorenbeeck, de vervanger van de voor rust geblesseerd geraakte Pröpper, in het zestienmetergebied een lompe overtreding Arno Verschueren.

Lauritsen scoort twee keer

Sparta gooide vervolgens de schroom van zich af en kwam zelfs op voorsprong, waarbij er opnieuw een strafschop aan te pas moest komen. Dit keer was het Twente-speler Michal Sadílek die een wilde overtreding op Django Warmerdam had gemaakt.

Sparta-doelman Olij baalt van 2-2: 'Die moet ik gewoon pakken'

Lauritsen pakte het kado daarna opnieuw graag uit door doelman Unnerstall weer vanaf elf meter kansloos te laten.

Twente ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar het was juist Sparta dat via Verschueren (paal) bijna op 3-1 was gekomen. Ünüvar maakte uiteindelijk op aangeven van Mathias Kjølø de 2-2 door de bal in de korte hoek langs keeper Olij binnen te schieten.