Feyenoord spoelt Champions League-kater weg met makkelijke zege op Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles - Feyenoord

Feyenoord heeft de bittere nasmaak van de Champions League-campagne, die woensdag eindigde met een nederlaag bij Celtic, kunnen wegspoelen met een 4-0 zege bij Heracles Almelo. Calvin Stengs was goed voor twee doelpunten en ook Lutsharel Geertruida en Quinten Timber scoorden.

Feyenoord blijft door de overwinning op tien punten van koploper PSV.

Bij Heracles zat interim-trainer Hendrie Krüzen voor het eerst op de bank, na het ontslag dinsdag van coach John Lammers, na vijf nederlagen in de laatste zes eredivisieduels. Krüzen kon het tij vooralsnog niet keren, maar met Feyenoord troffen de Almeloërs daarvoor natuurlijk ook niet de ideale tegenstander.

Snelle goal Feyenoord

De Rotterdammers - waar vleugelaanvaller Javairô Dilrosun weer eens een kans kreeg van trainer Arne Slot - kenden ook nog eens een prima start in Almelo. Al in de vierde minuut lag de bal erin: Mats Wieffer speelde de bal naar Santiago Gimenez, die met een verdediger in de rug aflegde op de vervolgens simpel scorende Stengs.

Heracles kwam er nauwelijks aan te pas en een kwartier later kon Stengs na een mooie aanval de 2-0 binnentikken, op aangeven van Quilindschy Hartman. Voor Stengs was het de eerste keer in zijn carrière dat hij twee keer scoorde in een eredivisiewedstrijd. Vorige maand was hij wel nog goed voor een hattrick in Oranje tegen Gibraltar.

Eerste kans, eerste goal: Stengs schiet de 0-1 binnen

Gimenez en Quinten Timber kregen voor rust nog prima kansen en er was geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, hoewel trainer Slot ontevreden langs de zijlijn stond toen Heracles er vlak voor rust twee keer gevaarlijk uitkwam. Maar zowel Mario Engels als Bryan Limbombe kon net niet bij een voorzet.

Geen sprankje hoop

Krüzen zal daardoor wellicht nog een sprankje hoop op een ommekeer hebben gehad, maar die werd teniet gedaan door de 3-0 van Feyenoord, vlak na rust. Een hoekschop van Stengs werd verlengd door Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida liep de bal simpel binnen bij de tweede paal.

Bekijk de reactie van Calvin Stengs, Arne Slot en Hendrie Krüzen:

De Rotterdammers konden de wedstrijd vervolgens simpel uitspelen. Luka Ivanusec hielp oog in oog met keeper Brouwer een enorme kans om zeep, na een fraaie steekpass van Stengs, maar na een uur spelen schoot Timber van zo'n twintig meter alsnog de 4-0 op het scorebord.

Van de aanval van Heracles werd niets meer vernomen, terwijl Feyenoord nog kansen had op meer via Hancko, Ivanusec, Timber en twee keer via invaller Ondrej Lingr. Topscorer Gimenez werd een kwartier voor tijd gewisseld en blijft op achttien doelpunten staan.