John Lammers
NOS VoetbalAangepast

Heracles ontslaat Lammers, half jaar na promotie: 'Handhaving kwam anders in gevaar'

Trainer John Lammers is ontslagen door Heracles Almelo. Hij wordt door de club verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten. Assistent-trainer Hendrie Krüzen neemt in elk geval tot de winterstop de honneurs waar.

Heracles, dat afgelopen seizoen onder Lammers' leiding promoveerde naar de eredivisie, verloor vijf van de laatste zes competitiewedstrijden en staat op de veertiende plaats in de eredivisie. In de KNVB-beker werd de club begin november uitgeschakeld door amateurclub Hardenberg.

Al vijf eredivisietrainers weg

Lammers is de vijfde trainer in de eredivisie die de kerstdagen niet haalt. Eerder vertrokken Maurice Steijn (Ajax), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Phillip Cocu (Vitesse) en Matthias Kohler (FC Volendam) al bij hun club.

Het is vijf keer eerder voorgekomen dat in de eredivisie voor de winterstop vijf trainers zijn vertrokken. Het record werd in 1998 gevestigd met zes vertrokken trainers.

"We hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen", aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. "Wij hebben helaas niet meer het vertrouwen dat we de negatieve spiraal waarin we zijn beland met John kunnen omdraaien. Daarmee komt ons doel, handhaving in de eredivisie, in gevaar."

Heracles begon redelijk aan het seizoen, maar de klad kwam erin. "Uit de laatste zes wedstrijden hebben we drie punten gehaald. Als je zo'n reeks doorzet, degradeer je."

Ondanks het feit dat Lammers Heracles naar de eredivisie leidde, was zijn krediet op. Is dat niet erg snel gegaan? "We zien ons voetbal nu niet ontwikkelen en we zien ook geen vertrouwen bij de spelers. John is een heel fijn mens en een keiharde werker, maar je moet het belang van de club bewaken."

Krediet Lammers was op na slechte reeks Heracles: 'Zagen geen ontwikkeling'

Na de met 2-0 verloren uitwedstrijd van dit weekend tegen Vitesse werd de spelersbus in Almelo opgewacht door boze supporters. Dat speelde geen rol in het besluit Lammers de laan uit te sturen. "Totaal niet. En het opwachten van de bus gebeurt tegenwoordig veel te vaak. Waar we uitstappen mag door onze supporters best een keer een vraag worden gesteld, maar op zo'n manier is not done."

Lammers oneens met besluit

Lammers, die maandag nog zijn zestigste verjaardag vierde, baalt van zijn ontslag. "Ik had zelf zeker het gevoel dat we het met elkaar nog konden omdraaien en ben ervan overtuigd dat we er met elkaar in waren gebleven. We hadden een plan klaarliggen voor na de winterstop."

"Helaas heeft de clubleiding deze beslissing genomen. Daar ben ik het niet mee eens, maar ik zal het moeten accepteren", aldus de coach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl