NOS Voetbal

Vitesse boekt eerste thuisoverwinning tegen onthutsend slecht Heracles

Bekijk de hoogtepunten van Vitesse - Heracles Almelo

Een kleine zonnestraal tussen een pak donkere wolken. Dat is de 2-0 overwinning op Heracles Almelo voor Vitesse. Voor het eerst dit seizoen wonnen de Arnhemmers in het eigen stadion.

In de afgelopen tien weken won Vitesse überhaupt geen wedstrijd in de eredivisie. De sportieve malaise werpt met de overnameperikelen rond de beoogde nieuwe Amerikaanse eigenaar en het opstappen van trainer Phillip Cocu een schaduw over het jaar van Vitesse.

Onder clubicoon Edward Sturing, ingesprongen voor zijn zevende periode aan het roer bij de club, moet Vitesse degradatie zien af te wenden. Na nederlagen in uitwedstrijden bij Ajax (5-0) en Fortuna Sittard (3-1) is daar in de thuiswedstrijd tegen Heracles een beginnetje aan gemaakt.

"Een opgeluchte man bij een opgeluchte club", omschreef Sturing zijn gevoel na de overwinning. "Je kan uren met elkaar om tafel zitten, maar dit werkt: resultaat."

Kwetsbaar

Ook tegen de zwalkende ploeg uit Almelo oogde het kwetsbaar bij Vitesse. Door liefst acht afwezigen (door blessures en schorsingen) moest Sturing puzzelen. Hij gaf basisplaatsen aan de jongelingen Giovanni van Zwam (19) en Gyan de Regt (21).

De Regt betaalde het vertrouwen uit en maakte na twintig minuten met zijn eerste eredivisietreffer de 1-0.

Opluchting bij Sturing na eerste thuiszege Vitesse: 'Dit hadden we heel hard nodig'

Eindelijk iets te juichen voor het publiek in het GelreDome, waar Vitesse in de eerste zes thuiswedstrijden slechts drie doelpunten maakte. De positieve stemming leek echter van korte duur toen de bal tien minuten later aan de andere kant op de stip ging.

Eloy Room vloerde Anas Ouahim, maar herhaalde vervolgens zijn kunstje van vorige week. Toen stopte hij tegen Fortuna Sittard - tot twee keer toe - een strafschop van Kaj Sierhuis, nu had hij de strafschop van Heraclied Emil Hansson zelfs klemvast.

  • ANP
    De Regt na de 1-0.
  • Pro Shots
    Room stopt de strafschop van Hansson
  • Pro Shots
    Boutrah viert de 2-0

In een wedstrijd waarin aan beide kanten vooral heel veel niet lukte, slaagde Vitesse er toch in een tweede doelpunt te maken. Amine Boutrah, in de ploeg gekomen voor De Regt, besliste de wedstrijd ruim een kwartier voor tijd met de 2-0. Heracles kon daar in een dramatische tweede helft helemaal niets tegenover stellen.

Voor Heracles-trainer John Lammers nemen de zorgen toe. Zijn ploeg zakt na zes nederlagen in de laatste acht duels richting de degradatiezone. Door de derde zege van het seizoen vindt Vitesse aansluiting bij RKC Waalwijk en Almere City, die twee punten meer hebben dan de Arnhemmers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl