Suzan Lamens
NOS Sport

Lamens en De Jong grijpen tennistitels op NK in Amstelveen

Suzan Lamens en Jesper de Jong hebben in Amstelveen de nationale tennistitels in de wacht gesleept.

Lamens, de nummer 213 van de wereld, was voor het derde jaar op een rij de beste van Nederland bij de vrouwen door qualifier Annelin Bakker (WTA-973) te verslaan: 6-3, 6-3.

Arantxa Rus (WTA-52) en Arianne Hartono (WTA-152), de twee hoogst geplaatsten in Nederland, ontbraken en dus lag de weg open voor Lamens. Na een eenvoudige zege op Lian Tran had ze in de halve finales tegen de als derde geplaatste Isis van den Broek (WTA-749) drie sets nodig.

Zevende matchpoint

In de finale tegen de 18-jarige Bakker, die ook in het dubbelspel de finale haalde, was Lamens een maatje te groot, al benutte ze pas haar zevende matchpoint.

De Jong won voor het eerst in zijn tennisloopbaan de Nederlandse titel. De 23-jarige Haarlemmer klopte in de finale Gijs Brouwer, die hem in de finale van 2020 nog de baas was, met 7-6 (2), 6-4.

Jesper de Jong

Brouwer (ATP-162), die in 2022 de tweede ronde bereikte op de US Open en die dit jaar op Wimbledon via de kwalificaties het hoofdtoernooi haalde, en De Jong (ATP-153) ontliepen elkaar weinig.

De Jong was over de gehele partij iets constanter en maakte net wat minder fouten dan Brouwer. Hij had in de tweede set aan één slordige game van Brouwer genoeg om het verschil te maken.

Geen Griekspoor en Van de Zandschulp

In het mannentoernooi ontbraken Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. De respectievelijk nummer één en twee van Nederland gaven de voorkeur aan een andere voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen, dat over een kleine twee weken aanvangt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl