Het huis na de explosie in de Brikstraat in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

'Vergisexplosie' in Rotterdamse Brikstraat, bewoner geschokt: 'Lijkt wel een bom'

Op de Brikstraat in zowel Dordrecht als Rotterdam is vannacht een explosief afgegaan. De politie gaat ervan uit dat de aanslagplegers op een van de twee adressen verkeerd zaten, schrijft Rijnmond.

Rond 01.30 uur ging een explosief af bij een woning aan de Brikstraat in Rotterdam. Een raam en deur werden uit het huis geblazen en een bewoner raakte lichtgewond.

Om 04.00 uur was het raak op precies hetzelfde adres en huisnummer, maar dan dus in Dordrecht. Bij die explosie raakte niemand gewond. Zo'n drie straten verderop waren eerder deze week ook al twee explosies, aldus Rijnmond.

Glas over zich heen

De politie gaat ervan uit dat de explosie in Rotterdam een vergissing was. "Ik lag gewoon te stuiteren in m'n bed. Het lijkt wel een bom. Je weet niet wat je meemaakt", zegt de bewoner van het huis aan de Rotterdamse Brikstraat:

Bewoner geschokt na explosie Brikstraat: 'Je weet niet wat je overkomt'

De vrouwelijke bewoner van het huis lag op de bank onder het raam toen het explosief afging. "Ze heeft geluk dat ze lag, want nu ging al het glas over haar heen. Als ze rechtop gezeten had, had ze alles tegen haar hoofd gekregen", aldus haar echtgenoot tegen de omroep.

De bewoners hebben niet gezien wie er achter de aanslag zit. "Er hangen wel overal camera's hier, maar ze zijn zo snel. In twintig seconden zijn ze weg." De familie is erg aangedaan door de vergisaanslag. "Het is dan wel een vergissing, maar wij zitten met de gebakken peren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl